"Beni kenar süs yaptılar"

Siyah beyazlı takımın asbaşkanı Serdal Adalı Metris’te geçirdiği 5 ay sonrasında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Beni kenar süs yaptılar
20 Aralık 2011 Salı 10:22 tarihinde eklendi.

 

Yusuf Turanlı ile 2 kez yüz yüze görüştüm. Cengiz Zülfikaroğlu ikisinde de yanımdaydı. Ama Cengiz savcının kaşısına bile gitmezken, ben, Tayfur ve zavallı Ahmet Metris’e gönderildik.
 
Neden biliyor musunuz? Aziz Yıldırım ne yaptı, ne yapmadı bilmiyorum ama, Aziz Yıldırım’ın yanında maalesef kenar süsü olduk. Benim ismim etkili olduğu için Metris’e gönderildik.
 
Şike operasyonu kapsamında 14 Temmuz’da tutuklanarak Metris Cezaevi’ne konulan ve  154 gün sonra tahliye edilen Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, yaşananlara ateş püskürdü. Telegol programına konuşan Adalı, “Aziz Yıldırım ne yaptı, ne yapmadı bilmiyorum ama beni Yıldırım’a kenar süsü yaptılar” dedi. Adalı, şunları söyledi:
 
“Öncelikle bundan sonra ne yapacağımı söyleyeyim; ailem ve çocuklarım için ve de bu çirkinliğin, iftiraların içinde olmak istemediğim için, ne olursa olsun görevimi bırakacağım. Bu hafta yönetime bir kez daha istifamı vereceğim. Herkes şunu iyi bilsin ki, suçlu olduğum için bırakmıyorum.
 
Ben kesinlikle şike yapmadım
 
Öncelikle kendimden eminim ve asla şike yapmadım. Zaten iddianamede her şey görülüyor. Şikede aracılık ettiği iddia edilen menajer Yusuf Turanlı ile 1 telefon, 2 yüz yüze konuşmam var. Demirören’in yanındayken beni aramış ve konuşmuşum. Biz öncelikle Samsunsporlu Kemal’i istiyorduk ve onun için görüştük. Yani gündemimizde İbrahim ve İskender yoktu. Turanlı ile 2 defa yüz yüze görüşmem oldu, ikisinde de Cengiz Zülfikaroğlu yanımdaydı. Ama ne hikmetse Cengiz savcının bile karşısına gitmezken, ben, Tayfur ve zavallı Ahmet Metris’e gönderildik. Peki ama neden biliyor musunuz?
 
Şike yapsak penaltılara mı kalır?
 
Aziz Yıldırım ne yaptı, ne yapmadı bilmiyorum ama, Aziz Yıldırım’ın yanında maalesef kenar süsü olduk. Benim ismim etkili ve güçlü olduğu için Metris’e gönderildik. Sana şimdi sorsalar; “Aziz Yıldırım tutuklu, yanına Cengiz’i mi yoksa Serdal’ı mı içeri atarsın?” Biraz samimiysen “Serdal’ı” dersin. Çünkü Serdal ismi daha karizmatik. Belediyespor maçını lütfen tüm Türkiye izlesin. Karşımızda mükemmel oynayan bir Belediyespor yoktu ama mükemmel oynayan İbrahim ve İskender vardı. Maçı satın alsak Allah için söyleyin penaltılarla mı kupayı alırdık?
 
O atı hiçbir zaman vermedim
 
Gelelim at olayına... İbrahim Akın Beşiktaş’ta oynarken bir sabah 05.30 sularında Veliefendi’de görmüştüm ve hayretler içersinde kalmıştım. Turanlı bana, “Serdal Başkan şu İbrahim’e bir at hediye etsene” dedi, ben oralı bile olmadım. At olayı 3 Temmuz’dan 2 ay önce konuşuldu. Atı verecek olsam 2 ay niye bekleyeyim? Sedo One isimli atımı vermedim vermeyeceğim.
 
Başkan Demirören’e kızgın ve kırgın olduğum söyleniyor. O bizim başkanımızdır, oturup konuşuruz. Bir şeyler var ama bu aile içinde kalsın. Metris’te iken ve çıktıktan sonra Yıldırım Demirören’le hiç konuşmadım, karşılaşmadım. Demirören’in savcılıkta bizim, İbrahim ve iskender’in transferleriyle ilgili söyledikleriyle şimdi yorum yapmak istemiyorum, bırakın o yorumu başkanın yüzüne yapayım.