''Beni merak etmeyin''

Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Şahika Ercümen, 24 Ekim günü Kaş'ta 'Paletsiz Değişken Ağırlık' kategorisindeki kendisine ait 91 metrelik dünya rekorunu, 100 metreye dalarak geliştirmeyi hedeflemişti.

Beni merak etmeyin
27 Ekim 2015 Salı 14:17 tarihinde eklendi, 6.125 kez okundu.
Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Şahika Ercümen, 24 Ekim günü Kaş'ta 'Paletsiz Değişken Ağırlık' kategorisindeki kendisine ait 91 metrelik dünya rekorunu, 100 metreye dalarak geliştirmeyi hedeflemişti.
 
Rekor denemesinin yapıldığı Antalya'nın Kaş İlçesi'ndeki Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu'na sabahın erken saatlerinde giden Ercümen, dalış öncesi ısınma ve esneme hareketleriyle dalışa hazırlık yaptı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın ilk yardım ekiplerinin hazır olduğu dalış, saat 10.15 gözetmenler eşliğinde başladı. 100 metreye sorunsuz inen Şahika Ercümen, yüzeye 10 metre kala baygınlık yaşadı. Acil durum protokolü uygulayan güvenlik dalgıçları, milli sporcuya müdahale etti. Tekneye alınan Ercümen, sağlık ekiplerinin uğraşları sonucu kendine geldi. Doktor muayenesinden geçen Ercümen'e doktorları, sağlık durumunun iyi olduğunu, isterse bir deneme daha yapabileceğini söyledi. Ancak Ercümen, kısa süre önce Türkiye Şampiyonası'nda aldığı Türkiye Şampiyonlukları ve İtalya'daki Dünya Şampiyonası'nda aldığı dünya derecelerin üzerine, vücudunu dinlendirme kararı aldı.
 
Basın açıklaması yapan Ercümen, "100 metre dalışında küçük bir talihsizlik yaşadık fakat şimdi sağlığım çok iyi. Daha önce benim başıma gelmemiş olsa da baygınlık, bu sporda sık karşılaşılan bir durum. Su yüzeyine çıkıp nefes alınca kendime geldim. 91 metre ile bana ait olan dünya rekorunu, dün 100 metreyle geliştiremedim ama benim için bu rekoru kırmaktan da öte, iki anlamlı durum vardı; Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100.yılında şehitlerimize ithafen dalmak ve bu süreçte çocuklarımızın eğitim masraflarına bağış toplayabilmek. Şehitlerimizi; antrenmanda defalarca 100 metre ve üzerine dalarak minnetle anıyorum. Çocuklarımız için ise hala bağış toplamaya devam ediyoruz.' Diyerek açıkladı. Ercümen sözlerini; 'Bu spor ne kadar ferdi bir spor gibi görünse de aslında kocaman bir ekip işi. Başta hayallerimi gerçekleştirmeme yardımcı olan sevgili sponsorlarım olmak üzere, her zaman yanımda olan ekibime ve rekorun geniş kitlelere yayılmasında katkıda bulunan basın mensubu dostlarıma teşekkürü borç bilirim. İyi ki varsınız!' şeklinde konuştu.