"Benim bedenim demek vicdani değil"

Kürtaj düzenlemesiyle ilgili konuşan Sağlık Bakanı Akdağ, "Kürtajı engelleyip merdivenaltı uygulamayı desteklemeyiz. 'Benim bedenim, benim kararım' kampanyasını çok vicdani bulmuyorum" dedi.

Benim bedenim demek vicdani değil
27 Haziran 2012 Çarşamba 15:35 tarihinde eklendi, 1.003 kez okundu.

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gündemdeki gelişmeleri NTV'de değerlendirdi.Obeziteye karşı başlatılan kampanyayla ilgili konuşan Recep Akdağ şunları kaydetti: 

"Obezite bir salgın gibi yayıldı. Dünya insanlarının üçte biri artık şişman. Kalpten tutun da şeker hastalığına, felçlere tansiyon yüksekliğine zemin hazırlayan bir durum. Yaz geliyor, fazla kiloları atalım diyerek estetik bir mesele gibi algılamamak lazım. Şişmanlık başa bela bir iş. Fazla yemeye, az harekete karşı mücadele başlatıyoruz. Daha önce uygulamalar başlattık. Şişmanlığın ne olduğunun farkına varmamız gerekiyor. Vücut kitle indeksi de gündemde olacak. Metre olarak boyumuzu kendisiyle çarpıyoruz. 1,68'i 1,68'le çarpıyoruz, kilonuzu buna bölüyoruz. Herkes porsiyonlarını küçültecek. Uzun ve emek gerektiren bir mücadele olacak. "
 
Recep Akdağ, kürtaj düzenlemesiyle ilgili son durum hakkında da bilgi verdi.
 
Akdağ şunları ifade etti: "Kürtaj talebi olan kişiye bu talebe erişmesini zorlaştırmayacağız. Bu kişinin istemli olarak düşük yapmasının önüne geçmeyeceğiz. Bütün mesele üreme sağlığını ortaya koymak. Aileler istedikleri kadar çocuk sahibi olabilecekler. Çocuk sahibi olmak istemedikleri zaman bunu önleyecek vasıtaları kullanacaklar. Hiçbir vasıta kullanmayalım, nasıl olsa hazır oradan atarız olmaz. Hamile olursam kürtaj yaptırırım anlayışı yanlış. 'Benim bedenim, benim kararım' kampanyasını çok vicdani bulmuyorum. Siz anne karnındaki bir canlıyı sonlandırıyorsunuz. Orada doğmamış bir canlı var. 'Benim bedenim' diyerek kolayca halledilecek bir şey değil. Kürtaj yaptırmak isteyen kadınlar, belli ölçüleri olmak kaydıyla güvenli bir şekilde buna erişebilecekler. Biz kürtajı olabildiğince nadir olacak bir noktaya getirmek için gayret edeceğiz. Kürtajı engelleyip merdivenaltı uygulamayı desteklemeyiz. "

NTV