'Benim hayat kadınıma dokunma'

Fransa, hayat kadınların yasaklanmasına karşı yasa önerisini yeniden tartışmaya açtı. Ülkedeki birçok ünlü isim, 'Benim fahişeme dokunma' adını verdikleri kampanya ile hayat kadınlarına destek verdi.

Benim hayat kadınıma dokunma
18 Kasım 2013 Pazartesi 10:56 tarihinde eklendi, 1.440 kez okundu.
Dünyada 'genel ev kültürü' ile ün salan Fransa'da genel evler 1946 yılında yasaklandı. Dünyanın en eski mesleği olarak nitelendirilen 'fahişelik' Fransa'da en çok uygulanan mesleklerin başında geliyor. İktidardaki sosyalist hükümeti fahişe ve müşterilerinin cezalandırılmasına yönelik yeni ceza yasasını bu ayın sonunda Ulusal Mecliste yeniden görüşülmesini istedi. Sosyalistlerin fahişelere yönelik başlattığı savaş ülkede sanatçıları fena halde kızdırdı. 
 
Sanatçılar başlattıkları kampanyada 'Benim fahişeme dokunma' sloganıyla hayat kadınlarına destek verdi. Yasa fahişe ve müşterilerine 1500 Euro para cezası getirörerek, giderek artan bu mesleğin önüne geçilmesini hedefliyor. Fransa'da fahişe olarak caddelerde çalışanların sayısı 50 bin civarında tahmin ediliyor. 
 
AB'ye giren yeni doğu Avrupa ülkelerinden başta Bulgaristan, Romanya gibi ülkelerden gelen 'turistik fahişeler' de bu pazarın büyümesinde önemli rol oldu. Fahişelere sahip çıkan 60 kişilik ünlüler listesinde şarkıcı, sinemacı, sanatçılar arasında Catherine Deneuve, Charles Aznavour, Claude Lanzmann, Line Renaud, kültür eski bakanı Jack Lang bulunuyor. Ünlüler para cezasını anlamsız bulduklarını ifade etti.

DHA