"Benim param, helal paradır"

İstanbul'da yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında ele geçirilen Halk Bankası Genel Müdürü'nün evinde ayakkabı kutusundaki paraların ardından Ergenekon davası kapsamında CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün'ün evindeki kasada çıkan paralar gündeme geldi.

Benim param, helal paradır
12 Ocak 2014 Pazar 18:53 tarihinde eklendi.

Tartışmalara ilişkin bir açıklama yapan Aygün, "Benim param helal paradır." dedi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin, Adalet Komisyonu'nda üçüncü gün görüşmeleri başladı. Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya yönetiminde bugün kanun teklifinin maddeleri üzerinde müzakereleri başladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da komisyonda hazır bulunuyor. CHP'liler teklifin "Yüce Divanlık bir yasadır." değerlendirmesinde bulundu.

Maddeler üzerinde görüşmelerde CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner konuşması sırasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ görüşme salonundan çıkmasını "Hükümeti kim temsil ediyor?" diyerek konuşmasına ara verdi. Bunun üzerine AK Parti sıralarından tepkiler geldi.

Sözlü sataşmalar üzerine Komisyon Başkanı İyimaya görüşmeye 5 dakika ara verdi. Bakan Bozdağ'ın komisyon görüşmelerine katıldı. İyimaya, "Benim toplantıdan ayrılan bir milletvekiline bir bakana ben birisini veya bir başka milletvekilini göndererek görüşmeye çağıramam." dedi.

CHP'li Öner, Bakan Bozdağ'ın dışarı akşam namazını kılmak için çıktığının söylenmesi üzerine "Namaz kılmak Allah'a karşı bir görev olduğu gibi parlamenteri dinlemekte Meclis'e karşı bir görevdir. Eğer namaz kılacaksa görüşmelere ara verilir." ifadelerini kullandı.

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, "Kanun teklifi anayayasa aykırıdır. Gayri meşru bir yasadır. Hepimizde bunu biliyoruz. Sizler de biliyorsunuz." diye konuştu. "Bu yasa çözüm değildir." diyen Batum, ortaklık ayrıldığında dahi bu yasanın olamayacağını vurguladı. "Sizin suç ortaklığınız birinci madde ile de unutulmaz." diyen Batum, "Anayasada yargı yetkisini bakana bırakmaktır. Amacınız ortaklarınızı tasviye etmek, bir daha öyle gelmemesini sağlamaktır." şeklinde konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır tarafından kasada çıkan parasıyla Halk Bankası Genel Müdürün ayakkabı kutusunda çıkan para ile mukayese edilmesine tepki gösterdi. Şimdiye kadar görülmekte olan bir davadan dolayı saygısı gereği konuya ilişkin cevap vermek istemediğini dile getiren Aygün, kendisinin cezaevine girmesinin ardından eşinin parayı alıp bankaya yatırdığını söyledi. Daha sonra paranın istendiğini anlatan Aygün, "Tüccarın kasasında para bulunması şüpheli görülüyor; bırakın ayakkabı kutusunu." dedi.

"78'de ticarete başladım, ben bir tüccarım." diyen Aygün, mukayesenin elma ile armutun mukayesesi gibi bile olmadığını belirtti. Ama Halk Bankası Genel Müdürü'nün bir adam devlet memuru olduğuna dikkat çeken Aygün, ömrü boyunca yemese içmese bile böyle bir paranın toplanamayacağını vurguladı.

Daha sonra arsa teminatı vererek parasını geri aldığını dile getiren Aygün, MASAK'ın devreye girerek kendisini incelediğini söyledi. Parasının kaynağının yasal olduğunun altını çizen Aygün, "İlliyet bağı bulunamadı; rüşvet, terör, esrardan." şeklinde konuştu. Başbakan ve Şamil Tayyar'a cevap vermek istediğini ifade eden Aygün, "Benim param helal paradır." dedi.


CİHAN