'Benimle evlenir misin kanka?'ya ceza

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 21. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya şikayetçi Ece Erken ile sanık Sercan Dinçşahin katılmadı.

Benimle evlenir misin kanka?ya ceza
01 Nisan 2014 Salı 16:52 tarihinde eklendi, 2.060 kez okundu.
Ece Erken'in avukatı İbrahim Ateş, sanık hakkında şikayetlerinin devam ettiğini belirtti. Davayı karara bağlayan hakim, sanık Sercan Dinçşahin'in, Ece Erken'e yönelik hakaret suçunun sabit olduğunu belirtti. Hakim, kişiliği, sosyal, ekonomik durumu ile suçun işlenmesindeki özellikleri de dikkate alarak sanığı bin 500 TL adli para cezasına çarptırdı. Sanığın suç tarihi itibariyle sabıkasının bulunmaması, bir daha suç işlemeyeceği hususunda kanaate varan hakim, para cezasının hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 
 
5 yıl denetim süresi uygulanmasına hükmetti. Sanık, 5 yıl içinde suç işlemezse dava düşecek. 
 
SANIĞIN 2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU
 
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Sercan Dinçşahin'in "magazinmotoru.blogcu.com" adresinde yayınlanan "Benimle evlenir misin kanka" isimli yazısında şikayetçi Ece Erken'e yönelik "... Ece gibi bir kızı nasıl gelin yapacaklar hala inanamıyorum. Ece zamanın da iki kardeşi idare etmiş biri. Ece yalan söylerken yüzü kızarmayan biri. Evlenirlerse o ilişki sürmez...’ diyerek hakaret ettiği iddia ediliyordu. Şüpheli Sercan Dinçşahin, savcılık ifadesinde yazıyı kendisinin yazdığını, müştekinin daha önceki ilişkisinden hareketle böyle bir yazı yazdığını, uzlaşmak istediğini söylemişti. İddianamede sanık Dinçşahin hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep ediliyordu.

DHA