"Beraat edeceğimize inanıyorum''

''Futbolda şike'' davasının tutuklu sanığı Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, ''Şahsım ve kulübümün bu davadan beraat edeceğine inanıyorum'' dedi.

Beraat edeceğimize inanıyorum
23 Şubat 2012 Perşembe 22:41 tarihinde eklendi, 1.053 kez okundu.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasına devam eden Şekip Mosturoğlu, duruşma savcısına hitaben, ''Oynanmış bir maçtan sonra, yapılan maçın sonucuna etki etmeyecek aile ortamında yapılan bir toplantı, nasıl nitelikli dolandırıcılık olur-'' diye sordu. 
    
Şekip Mosturoğlu, Emmanuel Emenike'nin 4-5 hafta oynayamayacağının adli tıptan ve hastaneden alınmış raporlarla sabit olduğunu ifade ederek, iddianameyi yazan savcının yine de Emenike'nin oynamadığını iddianameye koyduğunu kaydetti. 
    
''Mehmet Berk, Emenike ve Sezer Öztürk transferlerinin usulüne uygun olduğunu Eskişehirspor ve Karabükspor'dan öğrendi, ama iddianameye yazmadı'' diyen Şekip Mosturoğlu, ''Çünkü Eskişehirspor ve Karabükspor'dan öğrendiklerini yazsaydı, bu iddialar çökerdi. Öğrendiklerini yazsa, şu an tutuklu olmazdım'' dedi. 
    
Şekip Mosturoğlu, iddianamede dava dosyaları ile ilgili görüşmelerinin yer aldığını ve bunların şifreli konuşma olarak nitelendirildiğini söyleyerek, ''Bunlar davalar ile alakalı konuştuğumuz terimlerdir. Şifre değildir'' ifadelerini kullandı. 
    
Sanık Şekip Mosturoğlu, aynı zamanda Aziz Yıldırım'ın da avukatı olduğunu ve aralarında yönetici-üye ilişkisi bulunduğunu söyledi. 
    
Yıldırım'ın kendisine illegal hiçbir emir vermediğini ifade eden Şekip Mosturoğlu, ''Şahsım ve kulübümün bu davadan beraat edeceğine inanıyorum'' dedi.