Berbatov Facebook'tan açıkladı

Ada ekibi Manchester United'ın Bulgar golcüsü Dimitar Berbatov, facebook hesabı üzerinden takımdaki geleceği ile ilgili açıklamalar yaptı.

Berbatov Facebooktan açıkladı
16 Temmuz 2012 Pazartesi 09:27 tarihinde eklendi.

 

İngiltere Premier Ligi devlerinden Manchester United'ın Bulgar golcüsü Dimitar Berbatov, takımdan ayrılmasının hem kendisi hem de kulübü için daha iyi olacağını açıkladı.
 
Facebook hesabından Manchester United'daki geleceği ile ilgili olarak açıklama yapan 31 yaşındaki Berbatov "Manchester şehrini ve kulübümü çok seviyorum fakat düzenli olarak forma giyemeyeceğim bir takıma faydalı olabileceğimi sanmıyorum. Eğer takımda oynama şansı bulamayacaksam ayrılmam daha iyi olacak" diye düşüncelerini açıkladı.
 
Eğer takımdan ayrılmasına izin verilmezse yine de profesyonel davranacağını açıklayan Berbatov, "Eğer burada kalmaya devam edersem ve şans verilirse, takım arkadaşlarıma yardımcı olarak kulübümün mücadelesine destek olacağım" diye açıklama yaptı.
 
Daha önce Bayern Leverkusen ve Tottenham formaları da giyen deneyimli oyuncu basında kendisi ile ilgili ortaya atılan iddialardan bıktığını da dile gerirken; "Artık spekülasyonlardan yoruldum. Kulübümün benim için 10 milyon paund bonservis bedeli belirlediği iddia edildi. Bunun üzerine Alex Ferguson ile konuştum o da bana bonservisimin 5 milyon paund olduğunu söyledi. Bunların hangisi doğru, sizce kim doğruyu söylüyor?" diye sitemde bulundu.
 
2010/11 sezonunda Premier Lig'de 20 golle en skorer oyuncu konumunda olduğu sırada, takımının Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona ile oynadığı karşılaşmanın kadrosuna alınmayan Berbatov, bu olaydan sonra çok mutsuz olduğunu dile getirmiş ve golcü futbolcunun artık takımdan ayrılacağı iddia edilmişti.
 
Berbatov,  Manchester United'a 2008 yılında Tottenham'dan 30 milyon paundluk bonservis bedeliyle gelmişti. Bulgar oyuncu Manchester United forması ile şimdiye kadar 108 lig maçında forma giyerken 48 gol atıp 20 asist yapmayı başardı.
 
Berbatov'un daha önce Galatasaray'ın da transfer listesinde olduğu iddia edilmiş fakat Sarı-Kırmızılı ekip bu iddiaları yalanlamıştı.
 
Kaynak: Sporx