Berfo Ana Parkı ve heykeli açıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ankara Çankaya ilçesinde Berfo Ana Parkı ve heykelinin açılışına katıldı

Berfo Ana Parkı ve heykeli açıldı
19 Kasım 2013 Salı 14:45 tarihinde eklendi.

Tekin, “Berfo Ana gibi yürekli annelerin başlattığı mücadele sayesinde 12 Eylül zindanlarında yaşanan insanlık dışı zulüm dünya tarihine mal oldu.” dedi.

12 Eylül 1980'den sonra yaşanan faili meçhul cinayetlere ve kayıplara karşı ailelerin direnişinin simgesi haline gelen Cemil Kırbayır'ın annesi Berfo Ana'nın, anısına ODTÜ’nün yanında Berfo Ana heykeli yapıldı.

Berfo Ana Parkı’nın açılış törenine katılan ve kurdela kesen Gürsel Tekin bir konuşma yaptı. Tekin, " Cemil Kırbayır benim için sadece bir siyasi abi olmanın ötesinde çocuğumun da isim babasıydı. Ailenin yaşadığı acıyı an be an yaşadık. Berfo Ana'nın direnişini sürekli olarak en yakınından izleme şansım oldu. Onun ve onun gibi yürekli annelerin başlattığı mücadele sayesinde 12 Eylül zindanlarında yaşanan insanlık dışı zulüm dünya tarihine mal oldu. Bugünlerde darbeyle mücadele ediyoruz havasındakilerin görmediği, görmek istemediği şanlı direnişin simgesi Sevgili Berfo ana adına yaptırılan bu parka emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Burası 100 yaşındaki bir kadının çocuğunu bulmak adına verdiği mücadelenin Ankara'nın karanlık dehlizlerinde kaybolmasını isteyenlere karşı bir meşale gibi demokrasi ve özgürlük mücadelesinin yaşadığı yer olacaktır.” diye konuştu.


Açılış konuşmalarının ardından Tekin, CHP milletvekilleri ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile birlikte açılışı yapt


CİHAN