Berfo Ana'ya büyük ayıp!

Kayıp yakınlarının sembol ismi Berfo Kırbayır’ın cenazesi, Karacaahmet Mezarlığı’ndaki Şakirin Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Ardahan’a gönderildi. Cenazenin bir otobüsün bagajında götürülmesi dikkat çekti.

Berfo Anaya büyük ayıp!
22 Şubat 2013 Cuma 14:56 tarihinde eklendi, 1.280 kez okundu.

 

12 Eylül darbesinde gözaltına alınan ve bir daha kendisinden haber alınamayan oğlu Cemil Kırbayır'ın akıbetini ve mezarını öğrenmek için 102 yaşına kadar mücadele eden ‘Berfo Ana’ ismiyle tanınan Berfo Kırbayır için, sık sık eylem yaptığı Galatasaray Meydanı’nda tören düzenlendi. Törenin ardından, Berfo Kırbayır’ın cenazesi Karacaahmet Camii’ndeki Şakirin Camii’ne götürüldü. Burada kılınan cenaze namazına Cumartesi Anneleri, kayıp yakınları ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürel Tekin katıldı. 
 
Berfo Kırbayır hakkında konuşan Gürsel Tekin, “Bütün annelerin sembolü olan bir annemizin cenaze törenindeyiz. Başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere hepimizin sorumluluğu var. Başbakan Cumartesi Annelerini davet etmiş ve Berfo Ana’nın oğlunu bulacağını söylemişti. Berfo Ana da oğlumu bulmazsanız hakkımı helal etmem demişti.” diye konuştu.  
 
Kılınan cenaze namazından sonra tabutu cenaze aracına kaşıp yakınları taşıdı. Berfo Kırbayır’ın cenazesi daha sonra bir otobüsün bagajına konarak Ardahan’a gönderildi. 

CİHAN