Berfo Nine ölüm döşeğinde

12 Eylül askeri darbesinde gözaltına alındıktan sonra kaybolan Cemil Kırbayır’ın annesi, Berfo Kırbayır, geçirdiği ameliyattan sonra yatalak oldu

Berfo Nine ölüm döşeğinde
02 Aralık 2012 Pazar 10:12 tarihinde eklendi, 1.082 kez okundu.

 

Gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır’ın annesi, kamuoyunda “Berfo ana” olarak bilinen 105 yaşındaki Berfo Kırbayır, geçen hafta geçirdiği ameliyatın ardından yatalak oldu.
 
Oğlu Mikail Kırbayır, midesinin üçte ikisi alınan annesi Berfo Kırbayır’ın kayıp oğlu Cemil Kırbayır’ın kemikleri bulunmadan defnedilmek istemediğini söyledi. Milliyet’e konuşan Mikail Kırbayır, annesinin gözaltında kaybedilen kardeşi Cemil Kırbayır’ın kemikleri ile gömülmeyi vasiyet ettiğini belirterek şunları söyledi:
“Annem, 105 yaşında. Ölüm yatağında oğlunu soruyor. Geçen hafta ameliyat oldu. Şimdi şuuru yerinde ama evde yatalak. Midesinin üçte ikisini aldılar. Bize, ‘Ben öldükten sonra defnetmeyin beni, oğlumun kemikleriyle gömün’ diyor. Çık çıkabilirsen işin içinden. Yetkililerden arayan soran olmadı. İnsanları vicdana, adalete davet ediyoruz. En büyük ahlaksızlık yalan söylemektir. 30 yıl boyunca bu aileye yalan söylediler.”
 
TBMM’de ortak bir basın açıklaması yapan AK Parti Milletvekili Orhan Atalay ve CHP Milletvekili Ensar Öğüt, 8 Ekim 1980’den beri kayıp olduğu belirtilen Cemil Kırbayır ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.
 
‘Yanına gömün’
Öğüt, “Berfo Ana, hepinizin yakından tanıdığı bir insan. Kuzusunu arayan bu ana bugün çok ağır hasta olup, komadadır. Hasta yatağında sadece öldükten sonra oğlunun kemiklerinin yanına gömülmesini istemektedir. Bu bir insanlık görevidir” dedi.
 
Atalay ise ilin milletvekilleri olarak bu bu insanlık görevini yerine getirmek için biraraya geldiklerini ifade ederek, şunları söyledi:
 
“Yetkililerin, bu katilleri bir an önce adalete teslim etmelerini, maktulün mezarını göstermelerini, kemiklerini ailesine teslim etmesini istiyoruz.”

Milliyet