Berfo Nine'nin kızı ağabeyini arıyor

BERFO Ninenin 105 yaşında hayata veda etmesi üzerine 12 Eylül 1980'de Kars'ta gözaltına alındıktan sonra kaybolan Cemil Kırbayır'ın bulunması için görevi devralan kız kardeşi Fatma Gülmez, Kars'a gelerek Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın ile görüştü ve Cemil Kırbayır'ın bulunmasını istedi.

Berfo Ninenin kızı ağabeyini arıyor
02 Eylül 2014 Salı 19:47 tarihinde eklendi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 3 yıl önce görüşen ve ölmeden önce oğlu Cemil Kırbayır'ın bulunmasını isteyen Berfo Nine, 2013 yılının Şubat ayında yaşamını yitirdi. Annesinin vasiyeti üzerine harekete geçtiğini ifade eden Fatma Gülmez, eşi ve çocuğu ile birlikte Kars'a geldi. Adliye Sarayı önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fata Gülmez, Kars’ta 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında ağabeyi Cemil Kırbayır'ın 8 Ekim günü gözaltına alındıktan sonra kaybolduğunu anımsattı. 34 yıldan bu yana kayıp olan Cemil Kırbayır'ı bulmak için yaptıkları başvurulardan hiçbir sonuç alamadıklarını belireterek şunları söyledi: 
 
"Eski Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan ile anam Berfo Nine görüştü, ben de görüştüm. Başbakan söz verdi ama şimdiye kadar hiçbir sonuç alamadık. Sadece bizi kemiklerini versinler. Biz başka bir şey istemiyoruz. Katiller yargılansın. Kim emri vermiş ise onlar gelsin söylesinler. Ben çocuktum, onun sevgisiyle büyüdüm. Cemil Kırbayır devrimciydi öldürüldü. Aş, iş, yol istedi halkına. Eğer bunlar suç idiyse öldürdüler getirip cenazesini versinler. Şimdi savcı derse ki ‘ben kemiklerini çıkaracağım’ sözünü verirse adalete sığınacağız. Eğer ben anam Berfo Nine gibi ölür gidersem, öbür dünyada Başbakanın, savcının, hakimin de elim yakasında olur. Neden devlet bizden uzaklaşıyor. Savcı ‘bugün git yarın gel’ diyor. Kardeşimin kemiklerini bulmadan Kars’tan gitmeyeceğim. Çocuğumu bile okula göndermeyeceğim." 
 
Fatma Gülmez daha sonra çocuğuyla birlikte başsavcıyla görüşmek için Adliye Sarayına geçti. Gülmez, Adliye çıkışında görüşmelerden bir sonuç alamadıklarını belirterek, “Kars’a atanan yeni başsavcıya da bir iki ay zaman tanıdıktan sonra yine sonuç alamazsam bu kez süresiz oturma eylemi yapacağım. Bundan da sonuç alamazsam davamızı Cumhurbaşkanına kadar götüreceğim" dedi.