Bergama'da uyuşturucu operasyonu

İzmir'in Bergama ilçesinde 3 aylık takip sonucu operasyon düzenleyen polis, uyuşturucu ticareti yapan şebekeyi suçüstü yakaladı.

04 Ocak 2013 Cuma 18:11 tarihinde eklendi, 2.114 kez okundu.

 

Gözaltına alınan 24 zanlıdan 15'i çıkarıldıkları adliyede ifadeleri alındıktan sonra tutuklandı. 
 
Bergama polisi, ilçede uyuşturucu ticareti yapan onlarca kişiyi takibe aldı. Daha sonra bu kişilerle alıcı kılığına girerek alışveriş yaptı. İşin son aşamasında ise İzmir'den takviye alarak, 250 polisle şahısların evlerine eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. 22 eve düzenlenen operasyon sonucunda aralarında daha önce de çeşitli suçlara karışmış toplam 24 kişiyi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen bu kişilerden 15’i tutuklanarak cezaevine konuldu. 
 
Yakalanan şahısların evlerinde yapılan aramalarda, bir adet ruhsatsız av tüfeği, bir adet 6136 SKM bıçak, 17 adet tarihi madeni para, bir adet tarihi madeni küçük heykel ve bin 71 gram esrar maddesi ele geçirildi. Operasyon kapsamında Nihat K. isimli şahsın başka bir suçtan dolayı cezaevinde olduğu öğrenildi. 
 
POLİS MEMURU BİLGİ SIZDIRDIĞI İDDİASI İLE GÖZALTINDA
 
Öte yandan operasyon devam ederken Bergama İlçe Emniyeti'nde görevli 17 yıllık polis memuru İbrahim T.'nin söz konusu zanlılardan bazılarına operasyon yapılacağına dair bilgi sızdırdığı için gözaltına alındığı öğrenildi. İbrahim T. ifadesi alınmak üzere meslektaşları tarafından adliyeye sevk edildi. İbrahim T.'nin adliyede sorgusu devam ediyor. 
 
Tutuklu şahısların isimleri şöyle: Seyit Ali V., Tolga B., Mehmet Emin A., Erhan E., Erhan B., Yılmaz G., Burhan M., Emrecan S., Nazmiye P., Uğur E., Ufuk Y., Ahmet Ç., Kader G., Göksel G. ve Ersen Ç.

CİHAN