Bergama’nın UNESCO yolculuğu tanıtıldı

İzmir'in Bergama ilçesinin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi yolculuğu, katıldığı 5. Türk-Alman Dostluk Günü’ndeki standında tanıtıldı.

29 Mayıs 2013 Çarşamba 12:40 tarihinde eklendi.

Türk ve Alman ziyaretçilere broşür, afiş ve CD gibi materyaller dağıtıldı. İzmir Alman Başkonsolosluğu’nun düzenlediği Dostluk Günü, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nin iç avlusunda yapıldı.

Türkiye ile Almanya arasındaki dostluğun uzun yıllara dayandığını belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Böblingen ile 1964 yılından beri kardeş şehir ilişkileri yürüttüklerini söyledi. İnsanlar ve ülkeler arasında dostluk köprüleri kurulmasının önemli olduğunu vurgulayan Başkan Gönenç, Almanya ile Bergama’nın her zaman iyi ilişkiler içinde olduğunu, kardeş şehir, kardeş okul gibi projelerle ilişkilerin daha ileri noktaya taşınmasının iki ülkeye de büyük faydalar sağladığını ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu da Bergama Belediyesi’nin standını ziyaret ederek, görevlilerden bilgi aldı. Dostluk Günü çerçevesinde Türk ve Alman firmaları, okullar ve diğer kuruluşlar da kurdukları stantlarla kendilerini kamuoyuna, Ege Bölgesi’ndeki Türk ve Alman kardeş şehirlere tanıtma imkanı buldu. Geleneksel yemek ve içeceklerin yer aldığı etkinlikte, Alman ve Türk müziğinden örnekler ve çeşitli faaliyetler de sunuldu.


CİHAN