'Berkin talimatı' için açıklama

Cem Boyner, Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle dün tüm Boyner mağazalarında müzik yayınlarının durdurulmasını, kablosuz internet erişiminin halka açılmasını ve ilkyardım malzemeleri bulundurulmasını istemişti. Bu sabah Boyner'den şu açıklama geldi:

Berkin talimatı için açıklama
13 Mart 2014 Perşembe 10:31 tarihinde eklendi.
Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner'in şirketlerinin mağazacılık yönetimlerine özel olarak yaptığı iç paylaşımın daha önce yaşanılan toplumsal olaylardan kazanılan deneyimle, mağazalarını oluşabilecek ihtiyaç ve durumlara karşı hazırlamaktan başka amacı olmadığını bildirdi.
 
'GAYET İNSANİ NEDENLERLE YAZILMIŞ BİR PAYLAŞIM'
 
Boyner Holding'den yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bu sabah Yönetim Kurulu Başkanımız Cem Boyner'in şirketlerimizin mağazacılık yönetimlerine özel olarak yaptığı iç paylaşımın, şirket içi kurallarımız ve inisiyatifimiz dışında, sosyal medya aracılığı ile yayıldığını görüyoruz. Bu paylaşımın, daha önce yaşanılan toplumsal olaylardan kazandığımız deneyimle, mağazalarımızı oluşabilecek ihtiyaç ve durumlara karşı hazırlamaktan başka amacı yoktur. Gayet insani nedenlerle yazılmış iç paylaşımın, üzerine olumlu ya da olumsuz anlamlar yüklenerek sosyal medyada kullanılmamasını, özellikle rica ederiz."
 
O MESAJDA NE DENMİŞTİ? 
 
Cem Boyner'in şirket çalışanlarına gönderdiği mesajı, sosyal medyada şu şekilde yer almıştı: "Tüm mağazalarda müzik yayınını durdurun bugün. Mağazalardaki müşteri etkinliklerini iptal edin, bugün ve yarın. Tüm mağazaların (şifreliyse) wi-fi şifrelerini iptal edin. Vatandaş istediği yerden haberleşme imkanına sahip olsun. Kritik noktalardaki mağazalarınızın hassas, evi uzak noktalarda olan, fiziki açıdan ilgiye ve desteğe ihtiyacı olabilecek personeli erkenden evine gönderin. Mağazalarınıza sığınabilecek vatandaşlara yardım için su, ilkyardım malzemesi vs. eksiksiz bulundurun. Bu güzel halkı Allah korusun ama biz de bize düşeni eksiksiz , kimseyi ayırmadan yapacağız. Sorusu olan önce sorusunu vicdanına sorsun, gereğini yapsın, sonra isterse şirketine, merkeze sorsun. Allah utandırmasın..."