Berlin'de 3 ıhlamur ağacı için eylem

Almanya'nın başkenti Berlin'in Schöneberg ilçesinde yapılması planlanan bina için 3 ıhlamur ağacının kesilecek olmasına tepki gösteren halk, dün arsanın girişini kapatarak ağaçların kesilmesini engelledi.

Berlinde 3 ıhlamur ağacı için eylem
05 Temmuz 2013 Cuma 11:35 tarihinde eklendi.

S1 metro hattı yakınındaki arazide inşa edilecek bina dolayısıyla semtin dokusunun bozulacağını söyleyen “Crellekiez Zukunft” inisiyatifi kurucusu Anja Jochum, semt sakinleri olarak inşaatı durdurmak istediklerini ifade etti.

Ağaçların etrafında zincir oluşturma eylemi yapacağını polise bildirmiş olan grup, polisin erken saatten itibaren alana girişi engellemesi üzerine yola oturarak iş makinelerinin çalışmasını engelledi.

Yapılması planlanan yedi katlı binanın bölge için çok büyük olduğunun altını çizen Jochum, eski Belediye Meclis Üyesi Bernd Krömer’in kendilerine bu alanda park yapılacağı sözü verdiğini hatırlattı ve 30 kişi ile başlayan eyleme gün içerisinde yaklaşık 100 kişinin destek olduğunu söyledi.

Öğleden sonra olay yerine gelen Tempelhof-Schöneberg Belediye Başkanı Angelika Schöttler, eylemcileri anladığını belirterek “Ağaçlar çok güzel fakat hukuki olarak burada söz hakkımız yok. Yargının, bölge sakinlerinin de içinde olacağı bir süreç sağlayacağını umuyorum.” dedi.

Polis Sözcüsü Stefan Redlich’in “Ağaçlar bugün kesilmeyecek. Gün içerisinde yapılan iptal başvurusunun sonuçlanmasını bekleyeceğiz.” açıklamasının ardından iş makineleri alandan ayrılırken vatandaşlar oturma eylemine devam edeceklerini söyledi.


CİHAN