Berliner AK, Serhat Akın'ı transfer etti

Fenerbahçe'nin ve A Milli Takım'ın eski golcülerinden Serhat Akın, Almanya 4. Ligi'nde (Regionalliga) bu sezon şampiyonluk hesapları yapan yarı amatör Türk takımı Berliner AK'ye transfer oldu.

Berliner AK, Serhat Akını transfer etti
23 Ağustos 2013 Cuma 23:11 tarihinde eklendi.


Kırmızı - beyazlı ekiple bir yıllık sözleşme imzalayan tecrübeli golcü, "Güçlü bir takıma geldim. Türkiye'de oynamış çok sayıda futbolcu var. Arkadaşlarımla birlikte elimizden geleni yapıp, bu takımı 3. Lig'e çıkarmak istiyoruz." dedi.

Bir haftadır bu takımla antrenmanlara çıktığını ve profesyonel bir kulüpten hiçbir farkının olmadığını aktaran Serhat, "Berlin'de büyük bir futbol potansiyeli var. Başarılı bir Türk takımına ihtiyaç duyduğunu gözlemledim. Üst liglere çıkarsak seyirci sayımızda yükselecektir. Amaç kısa zamanda başarıyı yakalamak." dedi.

Berliner AK Başkanı Mehmet Ali Han da Serhat Akın'ın geçmişi başarılarla dolu bir futbolcu olduğunu belirterek, "Şampiyonluklar yaşamış, milli formayı defalarca giymiş bir futbolcu. Takıma ağabeylik yapacağını düşünüyorum. Onunla birlikte Regionalliga'da şampiyon olmak istiyoruz. Bize çok büyük katlıları olacak." şeklinde konuştu.

Daha önce Berliner AK'ya transfer olan, Hertha Berlin ve Gençlerbirliği forması giyen Bilal Çubukçu ise, "Serhat'la iyi bir ikili olacağımıza inanıyorum. Amacımız takımımızı şampiyon yapmak." dedi.

Öte yandan Berliner AK, Regionalliga'nın 4. haftasında yenilgisiz lig lideri SV Babelsberg’i konuk edecek. Post Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı kazanması durumunda temsilcimiz liderlik koltuğuna oturacak. Berliner AK, yedi puanla ligde ikinci sırada yer alıyor.


CİHAN