Berlusconi istifa sözü verdi

Seks skandalları ve ekonomik krizin iyice köşe sıkıştırdığı İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin bu yıl içinde istifa etme sözü verdiği iddia edildi.

Berlusconi istifa sözü verdi
26 Ekim 2011 Çarşamba 12:56 tarihinde eklendi.

 

Berlusconi'nin koalisyon ortakları, emeklilik yaşının 67'ye çıkarılması yasa tasarısına onay vermeyerek dün hükümetten çekilmekle tehdit etti. Berluconi'nin koalisyon ortaklarına rest çekeceğinden çekinen Avrupa Birliği, İtalya Başbakanı'na bu aşamada hükümetin dağılmaması için mücadele etmesini istedi.
 
AB'nin isteği doğrultusunda dün koalisyon ortaklarıyla anlaşan Berlusconi'nin bu yıl içinde istifa etmeyi kabul ettiği, buna karşı hükümet ortağı Kuzey Ligi'nin lideri Umberto Bossi'nin de reformlara onay vereceği belirtildi.
 
ERKEN SEÇİM KARARI ALINDI 
İtalyan gazetesi La Repubblica'nın haberine göre, Berlusconi ile Bossi arasında imzalanan "gizli anlaşmayla" önümüzdeki yılın mart ayında erken seçimlere gitme kararının alındığı iddia edildi
 
La Repubblica verdiği haberin kaynağını açıklamazken, La Stampa gazetesi de merkez sağ hükümetinin önümüzdeki yıl bahar ayında seçime gitme konusunda anlaştığını yazdı.
 
BOSSİ EMEKLİLİKTE '67'YE KARŞI ÇIKTI 
Kuzey Ligi lideri Bossi, emeklilik yaşının 67'ye çıkarılmasını sırf Avrupa Birliği istediği için yükseltmeyi düşünmediklerini belirterek karşı çıkmıştı. Bossi, "Sadece Almanya'ya iyilik olsun diye emeklilik yaşını çıkarmayız" dedi.

NTV