Besiciler, ithal kurbanlık istemiyor

Muş’ta besiciler umudunu Kurban Bayramına bağladı. Kurban Bayramı nedeniyle şimdiden hazırlıklara başlayan besiciler, özellikle yurt dışından getirilen hayvan ithalinin durdurulmasını istedi.

Besiciler, ithal kurbanlık istemiyor
23 Ağustos 2014 Cumartesi 16:04 tarihinde eklendi, 1.316 kez okundu.

Kurbanlık hayvanlarını beslemeye devam eden besiciler, bu yıl tüm umutlarını kurbanlıklara bağladıklarını belirttiler.

İşsizlik ve geçim sıkıntısı çektiklerini belirten besicilerden Nasır Çakır, devlet yetkililerinin dışarıdan yapılacak olan hayvan ithalatının durdurmasını istedi. Aile olarak umutlarının besledikleri kurbanlık hayvanlar olduğunu söyleyen Çakır şunları söyledi: “Muş’ta özellikle en fazla geçim kaynaklarından biri hayvancılıktır. Benim de tek geçim kaynağım hayvancılık. Bu nedenle 7 nüfuslu olan ailemin tek geçimi ve tüm umudu hayvancılığa bağlı. Aylar öncesinde Kurban Bayramı için hayvanlarımızı besiye koyduk ve günde 3 kez bu hayvanlara yem veriyoruz, bakımlarını yapıyoruz. Her bir hayvanın tanesi yaklaşık olarak 4 ile 5 bin lira arasında değişiyor. Bu fiyata satacağımızı en azından hayal ediyoruz. Bizim tüm umudumuz bu kurbanlıklar. Çünkü evimin geçimi ve çocuklarımın geleceği bu kurbanlıkların satışına bağlı.”

“LÜTFEN DIŞARIDAN HAYVAN İTHAL ETMESİNLER”

Kendileri gibi binlerce insanın umudunu Kurban Bayramına bağladığını kaydeden Çakır, “Yetkililerden şunu istiyoruz. Dışarıdan hayvan ithal etmesinler. Bize de yazık. Dışarıdan ithal mal getirmesinler ki, hayvanlarımızı satabilelim. Eğer yine dışarıdan hayvan ithali olursa hayvanlarımız yine elimizde kalır ve yine zarar ederiz. Kurbanlık hayvanlarımızı yaklaşık 6 ay içeride besliyoruz. Geçen yıl mal pahalıydı biz hayvanları pahalı aldık. Üstümüze pahalıya mal oldu. Bu yıl inşallah devlet dışarıdan mal getirmez. Şuan ki durum iyi görünüyor, beklentimiz iyidir. Şuan elimde 21 büyükbaş hayvanım var. Bu hayvanların bana maliyeti 3 bin TL civarıdır. Masrafımı kurtarabilmem için hayvanımın iyi bir fiyata gitmesi lazım ve yetkililerin hayvan besicilerinin durumlarını göz önünde bulundurmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu. 


CİHAN