Beşiktaş 2-1 Ofspor

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur mücadelesinde evinde Ofspor'u ağırlayan Beşiktaş, 1-0 geriye düştüğü maçta Portekizli yıldızlarının oyuna girmesinin ardından sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve bir üst tura adını yazdırdı.

Beşiktaş 2-1 Ofspor
31 Ekim 2012 Çarşamba 20:37 tarihinde eklendi, 1.648 kez okundu.

 

Ziraat Türkiye Kupası 3.Tur maçında Beşiktaş kendi evinde Spor Toto 2. Lig takımlarından Ofspor’u konuk etti.
 
Karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 geride kapatan Siyah-Beyazlılar, ikinci yarıda oyuna giren Manuel Fernandes ve Hugo Almeida ikilisiyle sonuca gitmeyi başardı. Beşiktaş, bu sonuçla Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. tura yükseldi. Ofspor'un golünü Gökhan Durmuş kaydetti.
 
Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, karşılaşmaya genç oyuncularına şans vererek başladı. Kadir Arı, Emre Özkan, Hasan Türk ve Erkan Kaş gibi genç oyuncular ilk 11'de karşılaşmaya başlarken, konuk takım 8. dakikada bulduğu golle maçta 1-0 öne geçti. Soldan etkili gelen Hicabi ceza alanında boşta Gökhan Durmuş'u gördü. Gökhan topu düzelttikten sonra sol ayağıyla şık vuruşla topu ağlara gönderdi.
 
Mücadelenin ilk yarısında beklenen futbolu ortaya koyamayan Siyah-Beyazlılar devrenin son saniyelerinde beraberlik golüne çok yaklaştı. Mehmet kendi yarı alanının sağından serbest vuruşu kullandı. Ceza alanına doğru atılan topa yükselen Batuhan topu Erkan'a indirdi. Penaltı noktasında son anda Erkan'nın dokunduğu top direğin hemen yanından dışarı çıktı.
 
Karşılaşmanın ilk yarısı konuk takımın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
 
Teknik Direktör Samet Aybaba ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Veli Kavlak ve Kadir Arı'nın yerine oyuna Manuel Fernandes ve Hugo Almeida girdi.
 
Fernandes'in oyuna girmesinin ardından rakip yarı alanda topa daha çok sahip olan Beşiktaş, duran toplardan da tehlikeli pozisyonlar üretmeye çalıştı. Dakikalar 66'yı gösterdiğinde ise Siyah-Beyazlılar Manuel Fernandes'in güzel golüyle beraberliği sağladı. Kazanılan serbest vuruşu direk kaleye kullanan Manuel Fernandes, kalenin soluna giden topu ağlarla buluşturdu.
 
Golden sonra Mehmet Akyüz ve Oğuzhan Özyakup ile ikinci golü arayan Beşiktaş'ta 73. dakikada sahneye Hugo Almeida çıktı. Oğuzhan Özyakup ceza alanından sağ kanatta boş olan Erkan Kaş'a pası verdi. Erkan bekletmeden arka direğe ortasını yaptı. Arka direkte boş bulunan Hugo Almeida topu kafayla ağlara gönderdi.
 
Kalan dakikalarda başka gol olmazken Beşiktaş, sahadan 2-1 galip ayrıldı.