Beşiktaş 3-3 Benfica

Beşiktaş ile Benfica, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. haftasında karşı karşıya geldi. Karşılaşma, 3-3'lük beraberlikle sona erdi.

Beşiktaş 3-3 Benfica
23 Kasım 2016 Çarşamba 20:29 tarihinde eklendi, 3.487 kez okundu.
Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. haftasında evinde Portekiz'in Benfica takımına 3 - 0 geriye düştüğü maçta 3 - 3 berabere kaldı.
 
Vodafone Arena'da oynanan karşılaşmada Benfica'nın gollerini 10. dakikada Goncalo Guedes, 25. dakikada Nelsinho Semedo ve 31. dakikada Ljubomir Fejsa kaydetti. Siyah-beyazlıların golleri ise 58. dakikada Cenk Tosun, 83. dakikada penaltıdan Ricardo Quaresma ve 89. dakikada Vincent Aboubakar'dan geldi.
 
 
Bu sonucun ardından Beşiktaş, B Grubu'nda puanını 7 yaptı. Benfica ise, 8 puana yükseldi. Grupta bu gece 7 puanı bulunan Napoli, 1 puanlı Dinamo Kiev'i konuk edecek.
 
 
MAÇTAN NOTLAR
 
 
Gökhan Gönül, siyah-beyazlı formayla ilk kez Şampiyonlar Ligi mücadelesine çıktı. Benfica ile yapılan ilk maçta yedek soyunan ve oyuna dahil olamayan tecrübeli futbolcu, sakatlığı nedeniyle Dinamo Kiev mücadelesinin kadrosunda yer almamıştı.
 
 
Beşiktaş'ta 2014-2015 sezonunda forma giyen ve sonraki sezon Çin'e transfer olan ancak geçirdiği ağır sakatlık nedeniyle sahalardan uzak kalan Demba Ba da eski takım arkadaşlarını yalnız bırakmadı.
 
 
Ba, sahaya inerek siyah-beyazlı oyuncularla bir süre görüşürken, zorlu mücadelede futbolculara başarı diledi.
 
 
Öte yandan İstanbul Başakşehir Kulübü, Benfica karşısında Beşiktaş'a destek mesajı yayımladı. İstanbul Başakşehir'in Twitter hesabında yer alan mesajda, "Benfica karşısında Beşiktaş'a başarılar dileriz. Maçtan sonra dinlenmek isterseniz biliyorsunuz burada bir eviniz daha var" denildi.
 
 
BEŞİKTAŞLI TARAFTARLARDAN SESSİZ TEZAHÜRAT
 
 
Siyah-beyazlı taraftarlar, ırkçılık ve işitme engellilerin sorununa dikkat çekmek için 1 dakika sessiz tezahürat yaptı Beşiktaşlı taraftarlar, Benfica ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçında yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak, dünyada bir ilki daha gerçekleştirdi. Maçın başlama düdüğü ile birlikte susarak bir dakika boyunca işaret diliyle Irkçılığa hayır ve Kara Kartal diye sessiz tezahürat yapan Siyah-beyazlı taraftarlar, böylelikle ırkçılık sorununa ve işitme engellilerin yaşadıkları problemlere dikkat çekti.
 
 
 
Ahmet Nur Çebi: "İddiamızı devam ettirmek için bu beraberlik önemliydi"
 
 
Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Portekiz ekibi Benfica ile 3-3 berabere kaldıkları karşılaşma sonrası basın mensuplarına konuştu.
 
 
Çebi, "Galibiyet kadar önemli bir beraberlik. Galip olmayı isterdik. İkinci yarıda ilk devre dışında bir oyun oynadık. Bu da bizi ümitlendirdi. Benfica gibi bir takım karşısında 3-0 geri düşse de bunu toparlayan bir Beşiktaş var. İddiamızı devam ettirmek için bu beraberlik önemliydi. Benfica bizim rakiplerimizden biri. Arayı açamamış olması bizim için önemli. En çok sevindirici olan 3-0 geri dönmek oldu" dedi.
 
 
Son hafta oynanacak maçlar hakkında da açıklamalarda bulunan Çebi, "Onlar berabere kalıp, biz de Dinamo Kiev'i yenersek çok keyifli bir sonuçla grubu bitirmiş oluruz" ifadelerini kullandı.
 
 
Takımın 17 maçtır mağlup olmamasıyla ilgili olarak soruya Çebi, "Oldukça iyi bir şey. Beraberlikler, galibiyetler ve mağlup olmamak iyi. Yorgun bir fikstür de geçiriyoruz. 3 gün sonra Başakşehir, ardından Fenerbahçe, Dinamo Kiev maçı olacak. Yorgun bir süreç geçireceğiz. Çocuklara güveniyoruz. Geriden gelip her şeyi halledebiliyorlar. Beşiktaş camiası rahatlıkla güvenebilir" yanıtını verdi.
 
 
Çebi son olarak, ilk yarı bittiğinde ikinci yarı maçı çevirebileceklerini düşüp, düşünmediğiyle ilgili soruya, "Çok istedim. Hatta galibiyeti bile son 5 dakika içinde bekledim. Belki abartılı olabilir" yanıtını verdi.
 
 
 
Benfica Teknik Direktörü Vitoria: "Rakibimiz hak ettiği sonucu aldı"
 
 
"Şu an oynadığımız atmosferi herhangi bir statta bulmak mümkün değil"
 
 
Benfica Teknik Direktörü Rui Vitoria, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Beşiktaş ile 3 - 3 berabere kaldıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.
 
 
Portekiz ekibinin çalıştırıcısı, "Futbol bu, Şampiyonlar Ligi'nde oynuyoruz. Biz ilk yarıda çok iyi oynadık fakat ikinci yarıda fırsatları değerlendiremedik. Beşiktaş'ın kendi stadıydı ve dolayısıyla bu fırsatı iyi değerlendirdi. Şampiyonlar Ligi'nde oynuyoruz ve çok analiz yapmaya gerek yok. Sonuçta böyle bir sonuç aldık. Cenk'e gelen toplardan dolayı çok atak yedik" diye konuştu.
 
 
Rui Vitoria, "İlk yarıda iyiydik fakat kendi aramızda ikinci yarıda sahada eşleşme problemlerimiz oldu. İkinci yarıda çok zorlandık. Çeşitli değişiklikler yaptık ancak bunun önüne geçemedik. Karşılık olarak rakibimizde çok kuvvetli bir takım. İkinci yarıda onlar tam bir reaksiyon göstererek sonuca gittiler" dedi.
 
 
Beşiktaş'ın kendine özgü değerleri olduğunu dile getiren Vitoria, "Onlar hak ettiği sonucu aldılar. Sonuçta yapmamız gerekeni yapmaya çalıştık. Bu oyundan sonra sonraki maça hazırlanmamız gerekiyor" diye konuştu.
 
 
Teknik adam, sözlerine şöyle devam etti;
 
 
"Beşiktaş'ın oyuncularını tanıyoruz. Onları asla küçümsemedik ama sonuçta bu oyunda kaybetmek de var kazanmak da. Her şey mümkün fakat Beşiktaş'ı biz her zaman değerli ve güçlü bir rakip olarak gördük."
 
 
"Burada karşılaşacağımız ortamı biliyorduk" diyen Vitoria, "Çok heyecanlı bir taraftar vardı. Şu an oynadığımız atmosferi de herhangi bir statta bulmak mümkün değil. Dikkat etmemiz gereken oyuncular Quaresma ve Aboubakar idi. Ancak son 30 dakikada kontrolü kaybettik. Bu atmosferde, bu oksijen bizi bu şekilde götürdü. Beşiktaş geri dönüşü çok iyi yaptı" ifadelerini kullandı.
 
 
 
ALİ DANAŞ- Mesut IŞIK- Büşra KAYA- İSTANBUL / DHA