Beşiktaş Başkanlığı'na yeni aday

İnanlar Holding'in sahibi işadamı Serdar İnan, 500 milyon dolarla Beşiktaş Başkanlığı'na talip olduğunu açıkladı

Beşiktaş Başkanlığına yeni aday
08 Mart 2012 Perşembe 14:19 tarihinde eklendi, 1.229 kez okundu.

 

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 30 milyar dolarlık projesi Kanal İstanbul'a da talip olan İnanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, Beşiktaş Başkanlığı için kolları sıvadı.

Serdar İnan, Beşiktaşlı bazı önde gelen işadamlarıyla Fransa'da toplantılar yaparken önemli vaatlerde bulundu.

Akşam'ın haberine göre, Kartal’ı Barcelona ve Real Madrid ayarında bir takıma dönüştürmek için çalışmalara başladıklarını söyleyen İnan; şu açıklamayı yaptı:
 
“Biz, Beşiktaş Kulübü'nü borçlarıyla değil futbol başarılarıyla konuşacağız. Böyle bir takım yaratmak için kolları sıvadık. Beşiktaş için 500 milyon dolarlık bir bütçe hazırlıyoruz. Amacımız Real Madrid ve Barcelona ayarında bir takım yaratmak. Bunun için bazı dünya yıldızlarını Türkiye'ye getireceğiz.”
 
İnan, kendisiyle birlikte hareket eden işadamlarının isimlerini vermekten kaçınarak; “Şu anda o isimleri vermem doğru olmaz. Çok sayıda saygın işadamıyla birlikteyiz. Bana destek veriyorlar. Biz Beşiktaş'ı bir dünya devi haline getireceğiz. Bunun için Fransa'ya geldik” yorumunda bulundu.
 
Serdar İnan kimdir?
1965'te Erzincan'da doğdu. Robert Kolej'in ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden mezun oldu. Aile üyelerinin birçoğu mimar ve inşaat mühendisi olan İnan, üniversite yıllarında aile şirketi İnanlar İnşaat'ta çalışmaya başladı. 1995 yılında İnanlar İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı oldu ve bugüne kadar da 100'ün üzerinde önemli projeye imza attı.
 
İnşaatın dışında otomotiv, enerji ve turizm sektörlerinde yatırımı bulunan Serdar İnan, Mimar Sinan Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nın yanı sıra İstanbul İnşaatçılar Derneği'nde (İNDER) başkan vekili olarak görev yapıyor. İstanbul Ticaret Odası, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve İstanbul Mimarlar Odası üyesi olan Serdar İnan, İstanbul aşığı mimar olarak biliniyor