Beşiktaş deplasmanda kaybetmiyor

UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Ukrayna'da Dinamo Kiev takımıyla karşılaşacak Beşiktaş, Avrupa kupalarında 8 maçtır deplasmanda kaybetmiyor.

Beşiktaş deplasmanda kaybetmiyor
23 Şubat 2011 Çarşamba 12:00 tarihinde eklendi.

 

Avrupa kupalarındaki son deplasman mağlubiyetini 30 Eylül 2009'da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2-1'lik skorla CSKA Moskova karşısında alan siyah-beyazlılar, daha sonra çıktığı 8 deplasmanda taraftarlarına mağlubiyet üzüntüsü yaşatmadı.
 
Bu 8 karşılaşmanın 5'inde sahadan galibiyetle ayrılan "Kara Kartallar", 3 kez de berabere kaldı. Bu maçlarda rakip fileleri 15 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise sadece 4 gol gördü.
 
MANCHESTER UNITED'I YENDİ
Beşiktaş, 8 maçlık periyotta İngiltere'nin en önemli takımlarından Manchester United'ı Old Trafford Stadı'nda yenmeyi başardı.
 
Tello'nun golüyle zorlu deplasmanı galip kapayan siyah-beyazlılar, tarihi bir başarıya da imza attı.
 
Beşiktaş, CSKA Moskova maçının ardından deplasmanda Almanya'nın Wolfsburg takımıyla berabere kalıp, Manchester United'ı 1-0 yendi. Ancak deplasmandaki başarılarını iç sahada sürdüremeyen siyah-beyazlılar, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkamadı.
 
Bu sezona iyi bir başlangıç yapan Beşiktaş, deplasmanda Faroe Adaları'ndan Vikingur ve Finlandiya'nın HJK Helsinki takımlarını 4-0'lık skorlarla yenerken, Çek Cumhuriyeti'nden Viktoria Plzen ile 1-1 berabere kaldı.
 
Grup maçlarında da Avusturya'nın Rapid Wien takımını Viyana'da 2-1 mağlup etmeyi başaran "Kara Kartallar", Porto karşısında deplasmanda 1-1 berabere kalıp son deplasmanında ise CSKA Sofya karşısında 2-1 galip geldi.
 
SON 8 DEPLASMAN
Beşiktaş'ın CSKA Moskova'ya 2-1 yenildiği karşılaşmadan sonra deplasmanlarda yaptığı 8 maç ve sonuçları şöyle:
 
Wolfsburg-Beşiktaş........: 0-0
Manchester United-Beşiktaş: 0-1
Vikingur-Beşiktaş.........: 0-4
Viktoria Plzen-Beşiktaş...: 1-1
HJK Helsinki-Beşiktaş.....: 0-4
Rapid Wien-Beşiktaş.......: 1-2
Porto-Beşiktaş............: 1-1
CSKA Sofya-Beşiktaş.......: 1-2