"Beşiktaş derbisini Galatasaray kazanacak"

Galatasaray’ın eski yöneticisi Mehmet Helvacı, 360 Spor Servisi’ne özel açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş derbisini Galatasaray kazanacak
21 Şubat 2014 Cuma 23:08 tarihinde eklendi.

Helvacı, hafta sonu oynanacak derbiyi kesinlikle Galatasaray’ın kazanacağını vurguladı.

Helvacı, Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) almış olduğu kararı değerlendirirken, "Galatasaray için iyi bir şey oldu. Aslında kötü bir şey olmadı. Galatasaray açısından iyi bir sonuç olduğu bile söylenebilir. Bu tabii yönetimin, arzu ettiği bir şey midir, değil midir ?

Onu bilemiyorum. Ama sonuç itibarı ile Galatasaray için iyi bir şey oldu. Zaten biz Galatasaraylılar olarak hisselerin satılmasından çok memnun olmadığımızı genel kurulda beyan etmiştik. Bu hisselerin, tamamı olmasa bile, büyük bir kısmının şu anda geri dönüyor olması lehimize bir şey. .. Sermaye Piyasası Kurulu’nun almış olduğu karar, Galatasaray’ın lehine gibi duruyor şu an, bir zararı olacağını tahmin etmiyorum." dedi.

“DERBİDE GALATASARAY FAVORİ”

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında yarın oynanacak Galatasaray-Beşiktaş maçını da değerlediren Helvacı, "Derbide yenilmeyiz. O yüzden öyle bir olasılık olmadığı için,o ihtimali de hiç değerlendirmemek lazım." diyerek şöyle konuştu:

"Galatasaray Türk Telekom Arena’da her zaman üstün futbol oynar. Her yerde maç kazanmaya çalışır ama Arena’da her zaman kazanır. Dolayısıyla ben yarın seyirci ile birlikte oyunun, ciddi bir şekilde Galatasaray lehinde gelişeceğini düşünüyorum. İyi bir maç olacağını düşünüyorum çünkü Beşiktaş da oldukça iyi bir rakip, güzel bir maç olacak.

Tahmin ederim ki, her iki tarafta önce kontrollü oynayacaklar ama ben golün erken geleceğini daha sonra da bol gollü bir karşılaşma izleyeceğimizi, sonucun da Galatasaray lehine olacağını düşünüyorum. Ama güzel bir maç bekliyorum. Yani sıkıcı bir maç olmayacak. Çünkü Galatasaray golü erken bulacak, Beşiktaş’ın kontrolü bırakması gerekecek. Arkasından da bol gollü bir maç izleyeceğiz."

“BUNLARIN BİR SINIRI VAR”

Helvacı, tribün ve saha içi olaylarını değerlendirirken ise "Özellikle futbol adrenalini yüksek bir oyun. Oyuncuların maç sırasındaki, maçın hemen bitişinde ki hatta bazen antrenmanlarda oluşan tepkilerini, derhal bir sonuca bağlamak, değerlendirmek çok doğru değil.

Ama tabii bütün bunların bir sınırı var. Bu sınırların aşılması halinde elbette oyunculara ceza verilmesi lazım. Bu biraz da o gün orada yaşayanların, hocaların takdirine bağlı olan bir şey. Onların bundan ne kadar etkilendiğini, şu anda ben yönetimin içinde olmadığım için bilemiyorum. Hocaların vereceği rapora göre hareket etmek yönetimin yapacağı en doğru şeydir." iifadelerini kullandı.


CİHAN