Beşiktaş Elazığ'ı üçledi

Spor Toto Süper Lig'in 21. hafta maçında Sanica Boru Elazığspor ile Beşiktaş mücadelesini 1 - 0 geriye düşmesine rağmen konuk Beşiktaş, Holosko, İbrahim Toraman ve Fernandes'in golleriyle 3 - 1 önde tamamladı.

Beşiktaş Elazığı üçledi
09 Şubat 2013 Cumartesi 20:25 tarihinde eklendi, 2.663 kez okundu.

 

Spor Toto Süper Lig'in 21. hafta maçında Sanica Boru Elazığspor ile Beşiktaş mücadelesini, konuk Beşiktaş, 1 - 0 geriye düşmesine rağmen Holosko, İbrahim Toraman ve Fernandes'in golleriyle 3 - 1 önde tamamladı.
 
Beşiktaş'a 3 puanı getiren golleri 45+1. dakikada Holosko, 56. dakikada İbrahim Toraman ve 82. dakikada Fernandes kaydetti. Sanica Boru Elazığspor'un tek golünü ise 5. dakikada Ahmet Görkem attı.
 
Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, "Kazanmak adına çok şartlandığımız bir maç maalesef olmadı" diye konuştu. Devre arasında oyuncularının demoralize olduğunu belirten Vural, yenilen golün bir takımı bu kadar etkilediği ilk defa gördüğünü belirtti. Hakemin ilk yarı sonuna doğru yedikleri golde uzatmaları fazla oynattığını ifade eden Vural, ilk yarıda fazla oynattın ikinci yarıda eksik oynatıyorsun, zamanla bu kadar oynanmaz diye maçın hakemine yüklendi.
 
İlker Meral’in maçın kaderi ile oynadığını belirten Vural, "Üzüldüğüm konu güçsüzün bu kadar çaresiz olduğu bir lig olmaz" şeklinde konuştu. Şimdi ben bağırıyorum haftaya da başka adama bağıracak diyen Vural, buna rağmen sert oynanmayan güzel bir maç vardı ortada diye belirtti.
 
Fenerbahçe maçına da değinen deneyimli teknik adam, olmayan taca taç, faul olmayan pozisyona faul diyorsun hayati bir iki puan kaybettiklerini açıkladı.
 
Hakem İlker Meral’in normal maçları iyi oynattığını fakat büyük maç olunca dünyasının karardığını vurgulayan Vural, bu kadar çaresiz bir maç yönetme olmaz ifadelerini kullandı.
 
Maçın hakeminin hak etmeyen bir takıma üç puanı verdiğini de söyleyen Vural, maalesef çok güzel bir atmosfer yakalamıştık diye ifade etti.
 
Türkiye ligi bu tarzını devam ettirirse 27 yıllık deneyimimle konuşuyorum çalışan hiç kimseye keyif vermeyeceğini de belirten Yılmaz Vural, Beşiktaş takımının da bundan çok mutlu olduğunu sanmıyorum. Fakat bu kadar güçlüyü koruyan bu sistemin içerisinde bu lig değerli üç büyük takımımızın ligi değil dedi. Maç oynarsınız biri kazanır biri kaybeder ama üzüldüğüm nokta bir maçın üzerinde bu kadar oynanmaz şeklinde açıklamalarda bulundu.
 
Sanica Boru Elazığsporlu Futbolcu Mehmet Çakır, "Golü yediğimiz dakikaya kadar oyunu çok iyi oynadık fakat ilk yarının son dakikasında yediğimiz gol moralimizi bozdu. Fakat bu maçtan ders çıkarmamız lazım." dedi
 
Sanica Boru Elazığsporlu Futbolcu Sane, "Taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Onları üzdük fakat önümüzdeki maçlara odaklanmamız gerekiyor." diye konuştu.
 
BEŞİKTAŞ CEPHESİ
 
Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba ise, "Tek ön libero ile oyuna başladık. Fernandes ve oğuzla ortayı üçledik ve bir şeyler yapmaya çalıştık. Toramanın ortaya geçmesiyle en iyi oynadığımız bir ikinci yarı oldu. Her zaman çok koştuğumuz sürece Türkiye’de yenemeyecekleri takım yok. Oyuncularımı gönülden kutluyorum. Bu maç bizim için çok önemliydi çünkü aşağı mı yoksa yukarı mı çıkacağımız belirginleşecekti. Oyuncularım yukarı oynadılar Beşiktaşlılara hediye olsun." dedi.
 
Hakemler hakkında konuşmayacağını belirten Aybaba, pozisyonlarla ilgili açık yorum yapamayacağım şeklinde açıklamalarda bulundu.
 
Beşiktaşlı Futbolcu Hilbert, "İlk yarıya kötü başladık fakat ikinci yarıya daha iyi başladık. Rakibi dar alanda karşıladık ve daha hızlı top çevirerek maçın sonucunda istediğimizi aldık." ifadelerini kullandı.
 
Beşiktaşlı Kaleci McGregor, "Hilberte katılıyorum rakibe çok pozisyon verdik. Fakat ikinci yarıda kaptanımız orta sahaya geçince daha dar alanda oynadık ve daha çok pozisyon bulduk." dedi.

CİHAN