Beşiktaş hentbolda şampiyon!

Hentbol Erkekler Süper Lig final serisinde Beşiktaş, son maçta Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'u 27-25 mağlup etti ve şampiyonluğunu ilan etti. Siyah beyazlılar, üst üste 4. ve toplamda 8. şampiyonluğunu kazandı.

Beşiktaş hentbolda şampiyon!
08 Mayıs 2012 Salı 22:52 tarihinde eklendi, 1.491 kez okundu.

 

Hentbol Erkekler Süper Lig final serisinde Beşiktaş, son maçta Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'u 27-25 mağlup etti ve şampiyonluğunu ilan etti. Siyah beyazlılar, üst üste 4. ve toplamda 8. şampiyonluğunu kazandı.

Mücadele, oldukça büyük bir çekişmeyle başladı. İlk dakikaların ardından kontrolü biraz olsun eline alan Beşiktaş, 6-4'lük üstünlüğü sağladı. Ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi, çabuk toparlandı. İlk yarının sonlarına doğru dengeyi sağlayan Ankara ekibi, öne de geçmeyi başardı ve maçın ilk yarısını 9-8 önde tamamladı.

Beşliktaş, ikinci yarıya da iyi başlayan taraf oldu. Ancak rakibinin etkili oyunu karşısında siyah beyazlı ekip, farkı artırma şansını kullanamadı. Mücadelede son dakikaya kadar 2 farkı yakalayan takım olmazken, Beşiktaş son saniyede eline geçen şampiyonluk fırsatından ise yararlanamadı.

Bitime 3 saniye kala kazanılan 7 metre atışında Viktor Ladyko'nun atışını kaleci Taner çıkardı ve mücadele, 18-18 ile uzatmaya gitti.

Uzatmanın ilk devresine, üst üste bulduğu 2 golle başlayan Beşiktaş, kalesinde ise 3 gol gördü ve 21-20 geriye düştü. İlk uzatmadaki son hücumda iyi savunma yapan Ankara ekibi, uzatmanın ikinci devresine 21-20 üstünlükle girdi.

Uzatma bölümünde ikinci devrede de büyük çekişme devam etti. Savunmaların yorulduğu ve hataların çoğaldığı dakikalarda, Ankara Büyükşehir Belediyesi daha kontrollüydü. Son saniyeye de Ankara temsilcisi 24-23 önde girmesine karşın, Beşiktaş'ın son hücumda kaydettiği 7 metre golü, maçın tekrar uzatmaya gitmesini sağladı.

Maçtaki eşitliği bozamayan takımlar, 3. uzatma setinden de 25-25'lik beraberlikle ayrıldı. Son uzatma devresinde rakibine oranla daha istekli olan Beşiktaş, maçın sonunda dengeyi bozdu ve 27-25'lik skorla şampiyonluğunu ilan etti.

Beşiktaş, üst üste 4. ve toplamda 8. şampiyonluğunu ilan etti.

"KUPAYI BİLAL EYÜBOĞLU'NUN ELİNDEN ALDI"
Erkekler Hentbol Süper Ligi final serisi son maçında Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'u 27-25 yenen ve seride durumu 2-1 yaparak sezonu şampiyon tamamlayan Beşiktaş takımı, büyük sevinç yaşadı.

BJK Süleyman Seba Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve iki kez uzatmaya giden karşılaşmada galip gelerek şampiyon olmayı başaran Beşiktaş takımının oyuncuları ile teknik heyeti, saha içinde birbirlerine sarılarak elde edilen başarıyı kutladılar.

Ligde üst üste 4. şampiyonluğunu yaşayan siyah-beyazlı ekip, toplamdaki şampiyonluk sayısını da 8'e yükseltti.

KUPAYI EYÜBOĞLU'NUN ELİNDEN ALDILAR
Beşiktaş takımı, Erkekler Hentbol Süper Ligi 2011-2012 sezonu şampiyonluk kupasını, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu'nun elinden aldı.

Maçın ardından düzenlenen kupa seremonisinde Beşiktaş'a kupasını veren Eyüboğlu, sergilenen mücadeleden ötürü her iki ekibi de tebrik ederken, Beşiktaş'ın şampiyonluğunu kutladı.

Beşiktaş Antrenörü Müfit Arın, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'a karşı çok zorlu bir seri oynadıklarını kaydederek, ''Şampiyon olduğumuz için mutluyuz. Oyuncularımın hepsini tebrik ediyorum. Rakibimiz gerçekten çok iyi mücadele etti'' derken, siyah-beyazlı oyuncu Oğuzhan Büyük ise, elde ettikleri başarıdan ötürü çok sevinçli ve mutlu olduklarını dile getirdi.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor ekibinin ikincilik plaketini, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanvekili Sait Ersu Hızır takdim etti.

TARAFTARLARDAN BÜYÜK DESTEK
Kendi seyircisi önünde şampiyonluk maçına çıkan Beşiktaş takımına taraftarları karşılaşma boyunca büyük destek verdi.

Maçın başından sonuna kadar oldukça etkili bir şekilde takımlarını destekleyen siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşmanın istedikleri gibi sonlanmasının ardından da büyük mutluluk yaşadılar.

Siyah-beyazlı taraftarların, kulüp eski başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören aleyhine yaptıkları tezahüratlar da dikkati çekti.


NTV