Beşiktaş hocasını buldu

Seçimli genel kurulda iki aday bulunması nedeniyle transfer çalışmalarında ağır davranan Beşiktaş’ta taraflar, farklı teknik adamlarla konuşuyor.

Beşiktaş hocasını buldu
08 Haziran 2013 Cumartesi 11:15 tarihinde eklendi.
Şu anda yönetimde bulunan Fikret Orman ve ekibinin ilk tercihinin Prosinecki olduğu, ancak Kayserispor ile kötü olmamak için tercihini Thomas Schaaf’tan yana kullandığı ortaya çıktı. Alman teknik adamla ön protokol bile imzalandığı, ancak Orman’ın, diğer aday Serdal Adalı’ya olan saygısından dolayı Schaaf’ı seçimden sonra açıklayacağı belirtildi.
 
Futbol Genel Direktörü Önder Özen’in hazırladığı raporlar doğrultusunda hareket etmeyi tercih eden siyah-beyazlı yönetim, Prosinecki’yi çok istemesine rağmen; Kayserispor camiası ile dostluğu bozmamak adına mecburen Thomas Schaaf demek zorunda kaldı. Werder Bremen’e 11 yıl aradan sonra şampiyonluğu getiren Alman hocayı ince eleyip sık dokuduktan sonra Beşiktaş’a getirmeye karar veren siyah-beyazlı yönetimin, içerisinde tazminat maddesi olmayan bir ön protokol yaptığı ortaya çıktı.
 
Fikret Orman’ın seçimi kazanması halinde ismini hemen açıklaması beklenen Thomas Schaaf’ın, aksi durumda ise Beşiktaş macerası başlamadan bitecek. Serdal Adalı’nın kazanması durumunda protokol otomatik olarak iptal olacak. Öte yandan Alman Sky TV kanalı da dün yayınladıkları bültende Schaaf’in ön protokolünü haber olarak verdi.
 
Adalı yurt dışına gidiyor
 
Beşiktaş’ın bir diğer başkan adayı Serdal Adalı ise kendisi için yürüttüğü transfer çalışmaları kapsamında önümüzdeki hafta yurt dışına gitmesi bekleniyor. Adalı’nın yurt dışında bir teknik adam ve iki yabancı futbolcuyla ön protokol imzalaması bekleniyor.
 
Basamakları birer birer çıktı
 
Thomas Schaaf, futbolculuk kariyerini geçirdiği Werder Bremen’de teknik adamlık da yaptı. İlk olarak 17 Yaş altı takımını çalıştıran Schaaf, ardından da uzunca bir süre 19 Yaş altı takımının başında bulundu. Sonrasında A Takım’da asistan antrenör olarak görev yapan 52 yaşındaki teknik adam, 1999 senesinde A Takımın başına geçti ve Werder Bremen’e tarihindeki 4. şampiyonluğunu kazandırdı.
 
(Serdar Sarıdağ-Milliyet)