"Beşiktaş ile Fener bu oyuna gelmez!"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçeli futbolcuların derbi maçta gerekli performansı ortaya koymayacağı şeklindeki iddiaları komik olarak nitelendirdi.

Beşiktaş ile Fener bu oyuna gelmez!
16 Nisan 2014 Çarşamba 13:31 tarihinde eklendi.
Feriye Lokantası'nda Kalde ile yapılan sponsorluk anlaşmasında konuşan Başkan Fikret Orman, bazı çevreler tarafından dile getirilen, 'Fenerbahçeli oyuncuların, 'Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne gitmesin' diye derbi maçta gerekli performansı sergilemeyecek.' söylentileriyle ilgili bir soruya şöyle cevap verdi:
 
"Bunlar komik şeyler. Beşiktaş ile Fenerbahçe ilk defa karşılaşmıyorlar. Rakipler birbirlerini ilkkez yenmiyorlar. Veya berabere kalmıyorlar. Tarihten bu yana ezeli rekabet var. Fenerbahçe'yi derbiye motive etmek için iki kulüp haricindeki kulüplerin almış olduğu pozisyondur. Bunu da medya üzerinden yapıyorlar. Bunu ne biz ne de Fenerbahçe Kulübü yemez. Bunlar basit oyunlar. Herkes işine baksın."
 
E -BİLET MEVZU
 
Öte yandan yasal olarak başlayan E-Bilet'ten dolayı pazar günkü Beşiktaş-Fenerbahçe maçına taraftarların Passolig'den dolayı bilet alamaması konusunda da açıklamalar yapan Başkan Orman, şunları söyledi:
 
"E-Bilet bir kanunla başladı. Hukuk devleti kanununa göre uygulama başladı. Ligin bitmesine 5 hafta kala gündeme gelmesini de çok doğru bulmuyorum. Lig başınğıcında olabilirdi. Böyle olursa daha sempatik olurdu. E-Bilet olayı ile birlikte hemen negatif kampanya da başladı. Futbol seyircisi ile güzel oluyor. 
 
Bu maç Beşiktaş adına çok önemli. Fenerbahçe'nin, gelecek yıl Avrupa'da olmayacak olmasından dolayı Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkını elde edeceği önemli bir maçtır. Bu süreçte taraftarlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Taraftarlık iyi günde de kötü günde de takımın yanında olmaktır. Herkes bir an evvel kartlarını alsınlar. Ben kartımı aldım. 5 bin kişiye değil 80 bin kişiye karşı oynamak istiyoruz."
 
"UEFA ZATEN İKİ STAT İSMİ İSTİYOR"
 
Bu arada Beşiktaş'ın gelecek yıl maçlarını oynamak için Olimpiyat Stadı'nın ismini bildirdiği ve bundan dolayı Vodafone Arena Stadı'nın yetişmeyeceği şeklinde yapılan yorumlar konusunda da Başkan, şunları dile getirdi:
 
"Stadımızın inşaatı devam ediyor. UEFA kurallarına göre iki stat ismi bildirmemiz lazım. Olimpiyat Stadı'nın ismini tedbiren bildirdik. Stadı bitirmek istediğimiz tarih 30 Ağustos'tur. Lig bitmediği için Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme var mı yok mu ? 3 haftaya kadar herşey netleşecek. Biz her türlü durumu göz önüne aldık. İki stat bildirmemiz gerektiği için Olimpiyat Stadı'nın ismini bildirdik."
 
Bir gazetecinin 'Şampiyonlar Ligi'ne yönelik tranfser çalışmalarınız ne aşamada ?' sorusuna ise Başkan, "Kulüpte profesyonel bir düzen var. Bana ve yönetim kuruluna ulaşmış bir durum yok. Futbol ekibimiz maçları izliyor." diye cevap verdi.
 
BİLİC'İN ÜZERİNDEKİ ELBİSE GERÇEKTEN BEŞİKTAŞ İLE UYUŞTU
 
Başka bir gazetecinin, 'Slaven Bilic ile uzun süre çalışmak istiyordunuz. Hala aynı fikirde misiniz ?' sorusuna ise Başkan Fikret Orman, şöyle cevap verdi:
 
"Bilic'in üzerindeki elbise gerçekten Beşiktaş ile uyuştu. Beşiktaş ile kendisi çok iyi intikap sağladı. Ancak futbol gönülle yönetilen birşey değil. Saha skorları önemli. Bizim gitmek istediğimiz birçok hedef var. Çok önemli işler yapmak istiyoruz. En büyük hedefimiz Avrupa'da kupa kaldırmaktır. O hedefi gerçekleştirmek için yapılanma ile gidiyoruz. Bu yapılanmada Bilic'in yeri hazır. Biraz daha pekişmesi lazım. Futbolda iddialı lafları kullanmak kolay, temennimiz uzun dönemde anlaşma yapmaktır."
 
SPONSORLUK ANLAŞMASI
 
Başkan Fikret Orman, sponsorluk anlaşması imzaladıkları Kalde firmasının her zaman yanlarında olduğunu da söyledi. Başkan Orman, bir basın mensubunun yeni sponsorlarının yıldız bir ismin transferinde rol alıp almayacağını sorması üzerine ise şöyle cevap verdi:
 
"Kalde ile yapacağımız 5 yıllık sponsorluk anlaşması için burdayız. Kalde bizim için önemli bir kurumdur. Birçok branşta bize sponsor oldular. Kalde ile sponsorluk değil de kardeş iki kurum gibi olduk. Sponsorluk anlaşmamız 2019 senesine kadar devam edecek. Futbol takımının kol sponsoru oldu. Bu sponsorluk anlaşması ile futbol takımının 5 senelik anlaşmaları yapılmış durumda. Futbol takımının tahmini 30-35 milyon dolarlık sponsorluk anlaşması yapmış olduk. "
 
Beşiktaş ile Kalde arasındaki sponsorluk anlaşmasının 10 milyon dolar olduğu açıklandı.

CİHAN