Beşiktaş ile Yandex arasında dev işbirliği

Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile internet arama motoru Yandex arasında daha önce yapılan işbirliği anlaşmasının imzaları bugün siyah- beyazlı kulübün Akaretler'deki kulüp binasında atıldı.

Beşiktaş ile Yandex arasında dev işbirliği
18 Mart 2013 Pazartesi 18:52 tarihinde eklendi.

 

İmza törenine, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ve Yandex Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Bogdan Wisniewski katıldı. 
 
Daha önce yayına giren 'bjkyandex.com' portalı hakkında bilgi verilen imza töreninde konuşan başkan Fikret Orman, anlaşmanın 10 yıllık olduğunu ve her sene siyah- beyazlı kulübe 500 bin Dolar gelir getireceğini söyledi. Orman, şöyle devam etti: 
 
"Bu anlaşmanın her iki kuruma da hayırlı olmasını diliyorum. Beşiktaş taraftarlarının faydalanacağı ve kulübe katkı sağlayacağı bir anlaşma yaptık. Beşiktaş taraftarlarına çağrıda bulunmak istiyorum. Bizim arama motorumuzu kullanırlarsa kazançlı çıkacağız. Bu kullanım bizim gelirimizi artıracaktır. Tüm camia olarak bu anlaşmanın arkasında olacağız." 
 
YALÇINDAĞ: "BEŞİKTAŞ, YANDEX İLE BÜYÜK BİR ANLAŞMAYA İMZA ATTI 
 
Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ise Beşiktaş Kulübü ile işbirliğinde olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, şunları söyledi: 
 
"Yandex ile Beşiktaş Kulübü arasındaki büyük işbirliği projesini duyurmak için buradayız. Sizler de mutlaka takip ediyorsunuzdur. Yandex insanların yaşam biçimlerinden, alışkanlıklarından, beklentilerinden gelenek-göreneklerine kadar yerel değerlere önem veren bir internet şirketi olarak Türkiye internet dünyasına yeni bir soluk getirdi. Yerel ekibimiz ile Türkiye'deki internet kullanıcılarına ve internet eko sistemine maksimum fayda sağlamak amacıyla çıktığımız yolculuğa büyük kurumlarla bir araya gelerek devam ediyoruz.

Bugün burada ülkemizin en önemli ve en köklü kurumlarından biri olan Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile yaptığımız anlaşmayı siz değerli dostlarımız ile paylaşıyoruz. Beşiktaş Türkiye'nin arama motoru Yandex ile büyük bir anlaşmaya imza atarak taraftarlarına öze internet hizmetleri sunmayı amaçlıyor. Beşiktaş taraftarları artık merak ettikleri tüm bilgileri bjkyandex.com adresi üzerinde bulabilecekler.

Beşiktaş ile ilgili en güncel haberlere, taraftarlara özel kampanyalara ve daha bir çok bilgiye tek bir sayfadan ulaşabilecekler. Ayrıca Yandex olarak Beşiktaş taraftarlarına ve Türkiye'deki internet tarayıcılarına özel olarak yerelleştirdiğimiz internet tarayıcımızın BJK temalı çok özel bir versiyonunu sunuyoruz. Tüm Beşiktaşlıların onlara sağladığımızı bu yenilikleri beğeneceklerini umuyoruz. Beşiktaş camiasına bize bu şansı verdikleri için teşekkür ediyoruz." 
 
Mehmet Ali Yalçındağ kendisine sorulan soruya ise şu yanıtı verdi. 
 
"Yandex hem internet tarayıcısı olarak hem de arama motoru olarak hizmet etmektedir. Türkiye'de bir rekabet yaratmak için Yandex Türkiye'ye geldi. Özellikle politikası yerelleşme üzerine kurulu bir şirketiz. Yerelleşmek sadece burada bir şirket kurmakla veya Türk yöneticilerle çalışarak olmuyor. Yerel değerlere, yerel etiğe ve yerel görgüye önem vermekten geçiyor. Türkiye'de spor ekonomisi büyük boyutlara ulaştı. Biz bu kararı alırken şuna dikkat ettik.

Dünya'da ilk defa bir arama motoru resmi bir sponsor olarak spor hayatına girdi. Buna da üç büyük kulübümüz ile başladık. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile imzalar attık. Bu imzalarda her hangi bir öncelik yapmadık. Bu tamamen teknolojinin hazırlanması ile alakalıydı. Ayrıca kamuoyunu merak ettiği acaba 'Kim kimden çok alıyor' gibi bir soru var. Bu tamamen performans ile alakalı bir durumdur. Bugün 1 milyon Beşiktaş taraftarı Yandex kullanırsa 1 milyon Fenerbahçe ve 1 milyon Galatasaray taraftarı Yandex kullanırsa kulüplere düşen gelir aynı oranda olur.

Sadece üç büyük kulüple de kısıtlı değil. Trabzonspor ve diğer Anadolu kulüplerimiz de aynı hizmeti alabilirler. Onların taraftarları da bu servisi kullanarak kulüplerine direkt olarak bir yardımı ve desteği dokunuyor. Beşiktaş'ta daha anons etmeden başladığımızda beklentilerim üstünde bir ilgi ile karşılaştık. Beşiktaş camiasına da teşekkür etmek istiyorum. Bu bizim spor ekonomisi için yarattığımız bir ek durumdur. Bir internet şirketi olarak dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz. Devamını da getireceğiz." 
 
İmza töreninden sonra Başkan Fikret Orman, Mehmet Ali Yalçındağ ve Bogdan Wisniewski'ye Yandex yazılı 10 numaralı Beşiktaş formaları hediye etti.

DHA