"Beşiktaş maçı dönüm noktasıydı"

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, uzun süredir galip gelemediklerini, bunda da şans faktörünün de etkili olduğunu açıkladı.

Beşiktaş maçı dönüm noktasıydı
30 Eylül 2013 Pazartesi 23:08 tarihinde eklendi.

Beşiktaş maçını da dönüm noktası olarak tanımladıklarını kaydeden Aybaba, şunları söyledi:

"Beşiktaş’a karşı önlemler aldık. Rakip savunmanın bazı zafiyetleri oldu. Oyuncularım inanılmaz bir disiplin ve özveri gösterdi. Diarr’ayı da kutluyorum. Zor maçlarımız var bu maçlara bugünden hazırlanmaya başlayacağız."

Beşiktaş’ı daha önce çalıştırmasının galip gelmelerine bir etkeni olup olmayacağının sorulması üzerine Aybaba, şu cevabı verdi:

"Beşiktaş’ı herkes iyi tanıyor. Herkes bununla ilgili çalışma yapıyordur. Biz doğruları yapmaya çalıştık. Başka takımlar da planlıyordur. Ama futbolda galip gelince ciddiye alınıyorsun. Çaykur Rizespor maçını nasıl kazanırız diye planlayacağız."

Kırmızı - beyazlı oyuncu Uğur İnceman, galip geldikleri için mutlu olduklarını, takım arkadaşlarını da tebrik ettiğini açıkladı. Beşiktaş’a karşı alınan galibiyeti ‘tarihi bir gün’ olarak değerlendiren İnceman, son 5 haftaya bakıldığında da inişli çıkışlı oyunlar sergilediklerini, bugün takım olarak iyi bir futbolla tarihi bir galibiyet aldıklarını anlattı.

Medical Park Antalyaspor’un iki golünü kaydeden Lamine Diarra ise yaptığı açıklamada, "Bizim için önemli bir 3 puan idi. Çok mutluyuz. Çok doğru zamanda 3 puan aldık. Ümit ediyorum ki bu devam edecektir." dedi.

"Mağlubiyetin sebebi Galatasaray maçında yaşananlar olamaz"

Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Nicola Jurcevic, Medical Park Antalyaspor karşısında iyi oynamadıklarını rakibi tebrik ettiklerini söyledi. 


Spor Toto Süper Lig’in 6’ncı haftasında Medical Park Antalyaspor, evinde zorlu rakibi Beşiktaş’ı 2-0 mağlup etti. Karşılaşma sonrası cezası nedeniyle karşılaşmayı tribünden izleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic’in yerine basın toplantısına Beşiktaş’ın Yardımcı Antrenörü Nicola Jurcevic geldi. Nicola Jurcevic, bu akşam oynadıkları karşılaşmanın ilk yarısında iyi oynamadıklarını fakat gol de yemediklerini aktardı.

İkinci yarının başlanğıcında golü yedikten sonra oyunun dönüm noktası olduğunu belirten Jurcevic, “Hemen kısa süre içerisinde ikinci golü yedik. Oyunu çevirmeye çalıştık. Oyun çevirme durumumuz sonuç vermedi. İyi oynayamadık. Antalyaspor’u tebrik etmeliyiz." dedi.

Medical Park Antalyaspor’a karşı 2-0 mağlup olmalarının sebebinin Galatasaray maçında çıkan olaylar mı? diye sorulmasının üzerine Jurcevic, o maçta yaşanan olayları unutmanın zor olduğunu, oyuncularına da bu durumu unutturmak için hafta içi ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.

Medical Park Antalyaspor’u da iyi analiz ettiklerini belirten Jurcevic, "Galatasaray maçını bahane olarak konuşmak mantıklı olmayacaktır. Bu bir bahane gibi olur. Bu akşam takım halinde iyi değildik. Pas oyununu iyi sergileyemedik. Topun biz de kalmasını yeterince sağlayamadık. Bu iki golü yerken de defansif olarak önemli hatalar yaptık. İç açıcı bir oyun sergilemedik." diye konuştu.

Beşiktaşlı oyuncu Ramon Motta, oyunda iyi işler yapıldığında galibiyetin nasıl takıma mal edildiğini, mağlubiyetin de yine takıma mal edilebileceğini ifade etti. Önlerinde çok lig maçı olduğunu söyleyen Motta, maçlara konsantre olarak 3 puanlar almaya devam edeceklerini açıkladı.

Beşiktaş’ın genç oyuncusu Muhammed Demirci, karşılaşmaya durgun başladıklarını ve mağlup olduklarını aktardı. Genç oyuncu Muhammed, gelecek haftaya daha iyi bir oyunla 3 puan alacaklarına inandığını belirtti.

 


CİHAN