Beşiktaş, Nice'i geçemedi

Avusturya'da yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş, oynadığı 3. hazırlık maçında Fransa'nın Nice takımıyla 2-2 berabere kaldı.

Beşiktaş, Nicei geçemedi
27 Temmuz 2015 Pazartesi 01:03 tarihinde eklendi.
Avusturya'da yeni sezon hazırlıklarını sürdüren  Beşiktaş, oynadığı 3. hazırlık maçında Fransa'nın Nice takımıyla 2-2 berabere  kaldı. 
 
Maça iyi başlayan Beşiktaş, 20 dakikalık iyi oyunundan sonra  hakimiyeti rakibine kaptırdı. Siyah-beyazlı takım, orta sahada iyi organize olan  ve topu kanatlara hızlı bir şekilde geçiren rakibi karşısında kalesinde  tehlikeler yaşadı. İkinci yarıda Cenk Tosun ile beraberlik golünü bulan Beşiktaş,  Nice'in bir kez daha ele geçirdiği üstünlüğü Necip Uysal ile sonlandırdı. 
 
45. dakikada topla buluşan Plea, rakiplerinden kurtulduğu anda ceza  alanı içinde sert vurdu, kaleci Günay'ın hamle yapamadığı meşin yuvarlak filelere  gidince Beşiktaş, ilk yarıyı 1-0 geride kapadı. 
 
62. dakikada Oğuzhan'ın pasında topla buluşan Cenk, ceza alanına  girdiği anda yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1. 
 
64. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Alexandre Mendy, kaleci  Günay ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı gole çevirerek  takımını yeniden öne geçirdi: 1-2.
 
82. dakikada Oğuzhan'ın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta ceza  alanı içindeki Cenk'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun  alanına döndü. Topu önünde bulan Necip, meşin yuvarlağı filelere göndererek skora  tekrar eşitliği getirdi: 2-2. 
 
 
Cenk Tosun: 'Rekabetten kaçmıyorum'
 
Beşiktaş, 3. hazırlık maçında da galibiyete ulaşamadı. 
 
İlk karşılaşmasında Avusturya'nın Sturm Graz ekibine 2-0 mağlup olan  ve Fransız ekibi Lille ile 0-0 berabere kalan siyah-beyazlı takım, 3. hazırlık  maçında ise bir başka Fransa ekibi Nice ile 2-2 berabere kaldı. 
 
Hücumda etkili oldu 
 
"Kara Kartallar", ilk iki maça göre hücum yollarında daha etkili bir  görüntü ortaya koydu. 
 
Sturm Graz ve Lille maçlarında gol kaydedemeyen Beşiktaş, Nice  karşısında 2 gol buldu. Cenk Tosun ile Necip Uysal, takımları adına fileleri  havalandıran oyuncular oldu. 
 
Güneş, Serdar Kurtuluş'u ön liberoda denedi 
 
Teknik direktör Şenol Güneş, diğer maçlarda olduğu gibi Nice  karşısında da arayışlarını sürdürdü. 
 
Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Jean Tigana döneminde ön liberoda  oynayan Serdar Kurtuluş, Fransız ekibi karşısında bu bölgede görev aldı. 
 
Ersan ile Germain arasında gerginlik 
 
Maçın 35. dakikasında rakibine sert giren Ersan Gülüm ile buna tepki  gösteren Valere Germain arasında gerginlik yaşandı. 
 
Diğer oyuncuların da müdahalesiyle maç kısa süreliğine dururken, hakem  ve Beşiktaş teknik heyetinin araya girmesiyle olay yatıştı. 
 
Taraftarların Quaresma sevgisi 
 
Teknik direktör Şenol Güneş'in kadroya almadığı Ricardo Quaresma ve  Luiz Rhodolfo, karşılaşma sırasında yan sahada yedek oyuncularla birlikte  çalıştı. 
 
Quaresma'nın sahaya çıkışı sırasında maçı izleyen siyah-beyazlı  taraftarlar, Portekizli oyuncuya sevgi gösterisinde bulundu. 
 
Siyah-beyazlı takım yarından itibaren Stegersbach bölgesinde kamp  çalışmalarını sürdürecek. Beşiktaş, Avusturya'daki 4. hazırlık maçını 29 Temmuz  Çarşamba günü Slovenya'nın Zavrc takımıyla yapacak. 
 
Yarın İstanbul'a dönecek Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da maçı  izledi. 

Vatan Gazetesi