Beşiktaş stoperini buldu

Bu sezon savunma hattında yaşadığı sıkıntılar nedeniyle şampiyonluk yarışından erken kopan Beşiktaş'ta yönetim gelecek sezon için işi sıkı tutuyor.

Beşiktaş stoperini buldu
28 Mart 2011 Pazartesi 09:43 tarihinde eklendi, 1.346 kez okundu.

 

Savunma bölgesine dört oyuncu transfer etmeyi planlayan siyah-beyazlıların, Bundesliga'da Freiburg forması giyen Ömer Toprak ile ilgilendikleri öğrenildi.
 
Ligtv'nin haberine göre; Beşiktaş teknik direktörü Tayfur Havutçu'nun yaklaşık iki yıldır Ömer Toprak'ı takip ettiği ifade edilirken; genç teknik adamın yöneticilerle yaptığı görüşmede; "Ömer müthiş bir oyuncu. Kesici özelliklerinin gelişmiş olmasının yanında savunmadan topu oyuna sokma konusunda da yetenekli. Birkaç yıl içinde Türkiye'nin en iyi savunma oyuncularından biri olacağını düşünüyorum" dediği belirtildi.
 
Bunun üzerine Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ve yönetici Cengiz Zülfİkaroğlu'nun, önümüzdeki hafta Almanya'ya giderek hem Ömer Toprak hem de bu oyuncu kulübü Freiburg ile görüşme yaparak transfer için nabız yoklayacakları ifade edildi.
 
2007 yılından bu yana Freiburg takımında forma giyen Ömer Toprak, 22 yaşında. Bundesliga ekibiyle geride kalan dönemde 64 maça çıkan Ömer, dörtte gol attı. 3 kez Almanya 19 Yaşaltı Milli Takımında da forma giyen genç oyuncu, çifte pasaporta sahip. Bu sezon Freiburg formasıyla 12'si ilk 11 olmak üzere 18 maça çıkan Ömer Toprak, toplam 1118 dakika sahada kaldı.
 
Gelecek sezon için savunma bölgesine dört oyuncu almak isteyen Beşiktaş yönetiminin önceliğinin Ersan Gülüm bonservisini Adanaspor'dan almak olduğu öğrenildi. Ersan konusunun olumlu sonuçlanması sonrasında savunmanın solu, sağı ve ortası