Beşiktaş Top 16'ya kötü başladı

Beşiktaş, THY Euroleague Top 16 ilk hafta mücadelesinde Khimki'yi Abdi İpekçi Spor Salonu'nda konuk etti.

27 Aralık 2012 Perşembe 22:29 tarihinde eklendi.

 

THY Euroleague Top 16 F Grubu'nda Beşiktaş ile Khimki Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaştı. NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yaınlanan karşılaşmayı temsilcimiz, 80-75 kaybetti ve Top 16'ya mağlubiyetle başladı. 20 sayı üretip Fridzon'la birlikte maçın en skorer oyuncusu olan Patrick Christopher, yenilgiye engel olamadı.
 
Karşılaşmanın ilk dakikasında iki takım da sayı üretemezken maçın ilk sayıları Khimki'den geldi. Beşiktaş maçtaki ilk sayılarını Gasper Vidmar ile buldu. Siyah-beyazlılar, pota altından kolay basketler yese de ilk 5 dakikayı 14-8'le önde geçti. Oyunun kontrolünü periyodun son dakikalarında da elinde bulunduran temsilcimiz, ilk çeyreği 20-14 ile önde tamamladı.
 
Siyah-beyazlılar, ikinci çeyreğe Patrick Christopher'ın üçlüğü ile başladı. Temsilcimizin üçlükleriyle bir anda 26-14 ile 12 sayı geriye düşen Khimki mola aldı. Rus temsilcisi, moladan sonra müthiş bir geri dönüşe imza attı. Farkı eriten Khimki, ilk yarının bitimine 4 dakika 57 saniye kala 33-32'lik skorla öne geçti. Periyodun son bölümünde Beşiktaş, Khimki'nin basketlerine cevap veremedi ve ilk yarıyı 45-39 geride kapattı. İlk çeyrekte 14 sayıya izin veren temsilcimiz, bu periyod potasında 31 sayı gördü.
 
Maçın ikinci yarısına hücumda top kayıplarıyla başlayan Beşiktaş, sert savunmasıyla farkın açılmasına engel oldu. Üçüncü periyodun ilk 3 dakikasında rakibine sayı şansı tanımayan siyah-beyazlılar, hücumda aynı performansı gösteremedi. Temsilcimiz periyodun ilk 5 dakikasını 52-47 ile geride geçti. Bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamayan Beşiktaş, Vitaly Fridzon'un basketlerine engel olamadı ve son 10 dakikaya 67-57 ile geride girdi.
 
Beşiktaş, son çeyreğe hızlı girdi. Temsilcimiz, ilk dakikalardaki etkili oyunuyla farkı eritse de yaptığı top kayıplarıyla üstünlüğü eline geçirme şamnsını değerlendiremedi. Siyah-beyazlılar, periyodun ilk dakikalarındaki etkili oyununu son dakikalara taşıyamadı ve sahadan 80-75'lik sonuçla mağlup ayrıldı.
 
20'şer sayı üreten Vitaly Fridzon ile Patrick Christopher, maçın en skorer oyuncusu oldu. Temsilcimiz Beşiktaş, gruptaki ikinci maçında Yunan temsilcisi Olimpiakos'a konuk olacak.

NTV Spor