"Beşiktaş TT Arena'ya el koyacak"

Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'ya kavuşmasındaki kilit isimlerden olan Eski 2. Başkan Işın Çelebi, sarı-kırmızılı kulübün endişelerini Akşam Gazetesi'nden İsmail Küçükkaya'ya anlattı

Beşiktaş TT Arenaya el koyacak
30 Haziran 2012 Cumartesi 10:07 tarihinde eklendi, 1.352 kez okundu.

 

"HENÜZ ORTADA PROJELERİ YOK"
 
"Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'la görüştüm, henüz ortada projeleri bile doğru dürüst yok. Avam projesi hazır değil. Anıtlar Kurulu'yla konuştum, İnönü'nün denize bakan tarafını yıktırmayacaklar. O zaman stat 40 bin kişilik olamaz, en çok 30 bin kapasiteli yapılabilir.
 
Yetinmedim Kültür Bakanı Günay'la bir araya geldim. O zaten İnönü'ye dokunulmasını hiç istemiyor. Oranın yeşil alan olması gerektiğini savunuyor. Benim edindiğim izlenim, İnönü yıkılsa bile oraya yeni stat yapamazlar. Eğer bunu başaracak bile olsalar, projesi için 4 ay lazım, ihale sözleşmesi için üç ay... 
 
Gelecek sezon İnönü'de oynayabilirler. Sonrasında da Olimpiyat Stadı'nda oynasınlar. Biraz revize ederler, metro ve metrobüs bağlantısı yaptırırlar. Beşiktaş ister 2-3 yıl, isterse ömür boyu Olimpiyat'ta maçlarını yapabilir. Biz Arena'ya sıcak bakmıyoruz." 
 
"ARENA'YA EL KOYACAKLAR"
 
"Arena'ya el koyacaklar. Parası da yok. Beşiktaş'a yeni stat yapamayacakları için, Arena'yı bizimle Beşiktaş'ın ortak kullanımına açacaklar. Benim endişem bu. Stadın mülkü SGM'nin olabilir.
 
Ama üst kullanım hakkı bizim. Sadece projesine Galatasaray bütçesinden 23 milyon TL harcadık. Ali Sami Yen'in kullanım hakkını da devrettik. Başöğretmene giderim, o çözer edasıyla bu meseleye yaklaşmak doğru değil."
 
"ÜSTÜ KAPANMAK ZORUNDA"
 
Işın Çelebi, stadın çatısının kapatılması konusunda da "Kapatmak zorundayız. Mayıs 2013'e kadar süremiz var. Aksi halde yaptırımı söz konusu olabilir. Her şey sözleşmede yazıyor. Teknik bazı meseleler var, onun dışında stadın üstünü kapatabiliriz" dedi.