Beşiktaş'a İsrail'de 'one minute' işkencesi

UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda dün akşam Maccabi Tel Aviv'i 3-2 yenen Beşiktaş'ta dönüşte İsrailli yetkililerin zorluk çıkarması nedeniyle sinirler gerildi.

Beşiktaşa İsrailde one minute işkencesi
02 Aralık 2011 Cuma 13:40 tarihinde eklendi, 1.016 kez okundu.

 

Türkiye'ye dönmek için havaalanında bulunan Beşiktaş kafilesinin saatlerdir bekletildiği öğrenildi.
 
İsrail'deki havaalanında bekleyenler arasında bulunan Fotomaç Gazetesi Yazarı Turgay Demir, "İsrail işkencesi"ni canlı telefon bağlantısıyla A Haber'e anlattı.
 
İşte Turgay Demir'in açıklaması:
 
"BEŞİKTAŞ'IN KRAMPONLARINI TEK TEK SAYIYORLAR"
 
Beşiktaş bu İsrail takımına Türkiye'de VİP uygulaması yaptı. Yani bunların Türkiye'ye rahat girip çıkabilmeleri için ülkemizin kuralları bile çiğnendi. Girişte ne Beşiktaş'a ne biz basın mensuplarına hiçbir şey yapılmadı. Fakat çıkarken Türk pasaportu olan herkesi, yöneticiler hariç ortalama 40 dakika beklettiler. Çünkü yöneticilere İsrail Federasyonu'ndan birisi yardımcı oldu ve 'Ben yardımcı olmazsam 2-3 saatte geçemezsiniz' dedi. Bununla birlikte Beşiktaş'ın malzemecileri yaklaşık 45 dakikadır gümrükte bekliyor. Yanımda şu anda Beşiktaş yöneticileri Ertunç Soğancıoğlu ve Fahrettin Curoğlu da var, onlarla da bu konuyu konuşuyoruz. Çok net söylüyorum; Beşiktaş'ın kramponlarını sayıyorlar tek tek, acaba eksik var mı, bir tanesi düştü mü, düştüyse başımıza bir iş alır mıyız diye. 5 tane soruları var; Kudüs'e gittiniz mi, kaç kişi geldiniz, niye geldiniz? Bu soruları size değişik 8 kişi en az 3'er kere soruyor. Beşiktaşlı yöneticilerden Ertunç Soğancıoğlu "Biz size böyle bir şey yapmadık, VİP ağırladık" deyin bunun üzerine en azından yöneticilere daha düzgün davrandılar ve onlar 8-10 dakikada geçtiler. Futbolculara şimdi aynı şeyi yapmamaları için uğraşıyorlar ama İsrail hakikaten çok ayıp etti. Dertleri nedir bilmiyorum ama Türk pasaportunu gördükten sonra bizi hemen ayırdılar kenara. Onlar burada ne Beşiktaş markası tanıyorlar ve Türkiye tanıyorlar. Kramponları tek tek sayana kadar gümrükte oyalıyorlar bizleri.
 
"SORU SORDUĞUMUZ YETKİLİLER, BİZE 'ONE MINUTE' DİYOR VE GİDİYORLAR"
 
Sizi bekletirken bir tek açıklama yapmıyorlar. "Size yardımcı olacağız, bekleyin one minute" diyip gidiyor yanımıza gelen her kişi.
 
Malzemecileri bekliyoruz, özel uçak olsa da uçağın kalkmasına 35 dakika kaldı. Onlar henüz gelmediler. Beşiktaş yöneticileri, "Biz bunların ne malzemicisini ne bilmem neyini hiçbir şekilde uğraştırmadık. Bizi karşılarken bunlar da uğraştırmadılar çünkü yanımızda UEFA gözlemcisi vardı. Ama şimdi çıkışta sözde İsrail Federasyonu devreye girdiği için yöneticilere kolaylık gösterdiler ama Beşiktaş'ın malzemecileri hala içeride" diyorlar.