Beşiktaş'a 'pilot takım' tepkisi

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Altay Kulubü Yönetim Kurulu, bazı basın organlarında yer alan Beşiktaş Kulubü'nün Altay'ı satın alacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Beşiktaşa pilot takım tepkisi
10 Ocak 2013 Perşembe 22:17 tarihinde eklendi.

 

Altay Kulüp Başkanı Ömer Hızlıok, bazı basın organlarında çıkan haberlerde, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın "Altay yönetimiyle görüşmelerimiz sürüyor. Amacımız Altay'ı anonim şirket yapıp, Beşiktaşlı iş adamları olarak yönetmektir. İsmini, armasını, rengini kesinlikle değiştirmeyeceğiz. Tüm haklarını koruyacağız" şeklindeki demecini 'talihsiz bir açıklama' olarak yorumladı. 
 
Altay Kulubü'nün önümüzdeki hafta 99.'cu yaşını kutlayacağını hatırlatan Başkan Ömer Hızlıok, "Böyle köklü bir kulubün bu tür haberlerle gündeminin meşgul edilmesine bir anlam veremiyorum. Böyle bir gelişme yok. Bu haberden sonra Divan Kurulu Başkanı Kemal Zorlu'yu aradım. Böyle bir görüşmenin kendisi de olmadığını söyledi. Benimle de böyle bir görüşme yok. Sanırım bu Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın talihsiz bir açıklaması." dedi. 
 
"ALTAY PİLOT TAKIM OLAMAZ"
 
Altay Takımı'nın pilot takım olarak anılmasının dahi kabul edilemez olduğunu ifade eden Hızlıok, "99 yaşına giren, 99.'cu yaşını kutlayacak olan köklü bir kulübe bu yakıştırmayı yapmak bizi son derece üzdü. Pilot takım olmak demek Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kurallarına göre en fazla 1. Lig'de oynamak demektir. Böyle bir şeyi düşünmek bile söz konusu olamaz. Eğer böyle bir açıklama yapıldıysa biz bunu son derece ciddiyetsiz olarak değerlendiriyoruz. Eğer biz şirket olmaya karar verirsek kendi camiamız içinde değerlendiririz. Herhangi birinin kollarının altına girmeye ihtiyacımız yok. Altay camiasıyla yakın ilişkileri olan insanların böyle bir şeyin olmayacağını da biliyor. Bu haberi yapan gazeteci arkadaşımla da görüştüm ve son derece saygı duyuyorum. Beşiktaş kulübü başkanını bugün iki defa aradım. Bugüne kadar telefon numarasını dahi bilmiyordum. Herhangi bir görüşmemizde olmadı. Kendisine mesajda attım. Bu saat itibariyle hala da bize dönmedi." diye konuştu. 
 
Altay Kulubü'nün resmi internet sitesinde de konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi; "Son günlerde Kulübümüzle ilgili asılsız bir söylenti, gerek bazı internet sitelerinde, gerekse bazı gazetelerde yer almaktadır. Kulübümüzün başka bir kulüp ile pilot takım anlaşması yapacağına dair olan bu söylentiler gerçeği yansıtmamaktadır. Tarihi 100 yıla yaklaşan Büyük Altay'ın bu tarz söylentilerle anılması Yönetim Kurulumuz tarafından kabul edilemez olup, bu konuda internet üzerinden yapılan bazı yorumlar bizleri derinden yaralamaktadır. Altay Spor Kulübü her zaman olduğu gibi emin adımlarla, şanlı tarihine yakışır şekilde yoluna devam edecektir."

CİHAN