Beşiktaş'a Tabata piyangosu

Beşiktaş, devre rasında kiralık gönderdiği Rodrigo Tabata için ödediği bonservisin yarısını kurtarmak üzere.

Beşiktaşa Tabata piyangosu
21 Mart 2011 Pazartesi 14:04 tarihinde eklendi, 1.127 kez okundu.

 

Spor Toto Süper Lig'in devre arasında Beşiktaş'tan kiralık olarak Katar Kulübü Al Rayyan'a transfer olan Rodrigo Tabata, Arap temsilcisinin bonservisini almasını bekliyor.
 
Beşiktaş'ın 2009-2010 sezonda Gaziantepspor’dan 8 milyon euro karşılığında transfer ettiği Rodrigo Tabata, beklentilere cevap verememişti. Siyah-beyazlılar bu nedenle Brezilyalı futbolcuyu, devre arasında Katar'ın Al Rayyan Kulübü’ne kiralık olarak gönderdi. Beşiktaş yönetimi uzun uğraşlar sonunda Tabata'yı gitmeye ikna etmişti. Şimdi ise Al Rayyan Kulübü, Brezilyalı futbolcunun bonservisini alabilmek için siyah-beyazlı yönetimin kapısını çalmaya hazırlanıyor. Yapılan anlaşma gereği 4 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Tabata'yı kadrosunda tutmak isteyen Arap kulübünün bu kararını, Katar'da kalmak isteyen Tabata da sevinçle karşıladı.
 
Yeni kulübünde oldukça mutlu olan Brezilyalı oyuncu, artık kulüplerin anlaşmasını bekliyor. Oynadığı 5 maçta 5 gol atarak Al Rayyan taraftarlarının sevgilisi olan Tabata, Katar'daki yaşama alıştığını belirterek sezon sonunda Beşiktaş'a dönmeyi düşünmediğini kaydediyor. Siyah-beyazlıların maçlarını takip ettiğini söyleyen Tabata takımdaki kötü gidişinin sebebinin uyum sorunu olduğu görüşünde...
 
Türkiye 'de her zaman bonservis bedelinin konuşulmasının kendisini olumsuz etkilediğini belirten Brezilyalı futbolcu Beşiktaş'a geldiği için hiçbir zaman pişmanlık duymadığını söyledi. Siyah-beyazlı taraftarların her zaman takımlarına olağanüstü destek verdiğini vurgulayan Tabata, zaman zaman maç içerisinde özellikle bazı futbolculara yapılan olumsuz tezahüratların takımı olumsuz etkilediğini de savundu.
 
(NTVSPOR)