Beşiktaş'ı karıştıracak iddia !

Sergen, Tabata ve İsmail için Gaziantepspor'a bugüne dek 1 lira bile ödemediğini ileri sürdü

Beşiktaşı karıştıracak iddia !
28 Aralık 2010 Salı 08:05 tarihinde eklendi.

 

Beşiktaş'ın sembol futbolcularından Sergen Yalçın, siyah beyazlı kulübün gerek Tabata gerekse İsmail için Gaziantepspor'a bugüne dek 1 lira bile ödemediğini ileri sürdü Ünlü yorumcu NTV Spor'daki televizyon programında, geçtiğimiz sezon 8 milyon Euro gibi astronomik bir bedelle transfer edilen Brezilyalı için henüz kulübüne hiçbir ödeme yapılmadığını söyledi.
 
Futbolda geçtiğimiz yılın en çok konuşulan olayı Gaziantepspor'un iki başarılı oyuncusu Rodrigo Tabata ile İsmail Köybaşı'nın Beşiktaş'a transfer olmasıydı. Olayın bu kadar çok gündemde olması da boşuna değildi, çünkü açıklanan rakamlara göre siyah beyazlı kulüp iki oyuncunun bonservisi için rekor miktarda para ödemeyi taahhüt etmişti; Rodrigo Tabata'ya 8 milyon Euro, İsmail Köybaşı'na 6.5 milyon Euro. Futbolcuların bugüne dek Beşiktaş'a ne kadar katkı yaptığı bir tarafa, toplam 14.5 milyon Euro'yu bulan bu transfer anlaşması için önceki gün şok bir iddia ortaya atıldı...
 
NET OLARAK BİLİYORUM
Beşiktaş'ın sembol futbolcularından Sergen Yalçın, siyah beyazlı kulübün gerek Tabata gerekse İsmail için Gaziantepspor'a bugüne dek 1 lira bile ödemediğini ileri sürdü.
 
Ersin Düzen'in sunduğu "Futbol Pazarı" adlı programda Beşiktaş'ın yeni transferleri Simao Sabrosa, Hugo Almeida ve Manuel Fernandes'e ilişkin görüşlerini dile getiren Yalçın, "Bu kadar transfer yapıyorsun, yaptığın transfer için para vermiyorsun. 8.5 milyon Euro Tabata'ya, 6 milyon Euro İsmail'e bonservis bedeli karşılığında anlaşıyorsun ama 100 Euro bile vermiyorsun" dedi.
 
4.5 MİLYON EURO VERİLECEK
Sergen Yalçın, spiker Ersin Düzen'in, "Tabata ve İsmail için Gaziantepspor'a 100 Euro bile verilmediğine emin misiniz?" sorusu üzerine, "Net olarak biliyorum. 100 Euro bile verilmedi" ifadesini kullandı. Yalçın daha sonra, Beşiktaş'ın 1 lira bile ödeme yapmadığı Tabata üzerinde hak iddia etmesinin de ayrıca tartışılması gereken bir konu olduğunu söyledi.
 
Beşiktaş Kulübü, bonservislerine yüksek miktarlarda para ödemeyi taahhüt ettiği Rodrigo Tabata ve İsmail Köybaşı'nın alacağı ücretleri ise Borsa'ya şöyle bildirmişti: Tabata'ya; 2009-2010 sezonu için 1 milyon 400 bin Euro, 2010-2011 sezonu için 1 milyon 500 Euro, 2011-2012 sezonu için ise 1 milyon 600 Euro (toplam 4.5 milyon Euro); İsmail'e; garanti para olarak ilk yıl 500 bin, 2. yıl 550 bin, 3. yıl 600 bin ve 4. yıl da 650 bin lira, ayrıca maç başına da ilk 2 yıl 20 bin, 3. ve 4. yıl 25 bin lira (toplam 2.3 milyon lira artı maç başı).
 
BEŞİKTAŞ'TAN PARANIN YARISINI ALDIK
"Sergen Yalçın'ın iddiası doğru değil. Çünkü biz Beşiktaş'la Tabata ve İsmail Köybaşı'nın transferi için bir ödeme takvimi yaptık. Gecikmeli de olsa taksitler ödeniyor. Ve şu ana kadar da Tabata ve İsmail'in transfer bedellerinin yarısını tahsil ettik." SÖZLEŞMEDE YAZAN RAKAMI ÖDEDİK "TABATA'nın bonservisi için protokolde gerekli olan ödemeyi yaptık. Tabata konusunda iki kulüp arasında hiçbir sorun yok. Ve bu oyuncu için bonservis bedelinin yarısı ödendi, diğer kısmını da senet olarak verdik."