Beşiktaş'ın derbi planları

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında yarın Kadıköy'de Fenerbahçe'nin konuğu olacak.

Beşiktaşın derbi planları
02 Aralık 2016 Cuma 10:23 tarihinde eklendi, 1.313 kez okundu.
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında yarın Kadıköy'de Fenerbahçe'nin konuğu olacak.
 
 
Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanacak mücadele saat 19:00'da başlayacak ve Hüseyin Göçek tarafından yönetilecek.
 
 
Süper Lig'de 28 puan ile 2. sırada bulunan Beşiktaş, 3. Fenerbahçe'nin 4 puan önünde yer alıyor.
 
 
Siyah Beyazlılar Fenerbahçe'yi yenerek hem 11 yıldır alamadığı deplasman galibiyetini almak hem de aradaki puan farkını 7'ye çıkararak ezeli rakibinin yükselişine dur demek amacında.
 
 
ŞENOL GÜNEŞ'TEN FUTBOLCULARA UYARILAR
 
 
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, oyuncularını bu zorlu maça hazırlamak için oldukça yoğun bir çaba sarfetti.
 
 
Yaptığı toplantılarda Fenerbahçe'nin iyi ve zayıf yönlerini futbolcularına anlatan Güneş, sahada uyguladığı taktik antrenmanlar ile derbinin provasını gerçekleştirdi. Fenerbahçe'nin en güçlü yanının kanatlar olduğu üzerinde duran Güneş, Andreas Beck ve Adriano'ya alanlarını çok fazla terk etmemeleri konusunda uyarılarda bulundu.
 
 
Tecrübeli hocanın derbi için üzerinde durduğu ve çözüm bulmaya çalıştığı ikinci bir konu ise orta sahada yedikleri baskıdan çıkma planları oldu.
 
 
İç sahada berabere kaldıkları maçlarda orta üçlüye yapılan prese karşılık veremedikleri için olgun atak geliştiremediklerini belirten Güneş, çözüm olarak Cenk Tosun ve Quaresma'yı orta saha oyuncularına yakın oynatıp pas organizasyonları ile hücum geliştirecek.
 
 
Maçla ilgili olarak defans oyuncularına da uyarılarda bulunan Şenol Güneş, stoperlerden topla çıkmakta zorlanırlarsa riskli hareket etmeden uzun top oynamalarını istedi.
 
 
Kaleci Fabricio'nun da ceza sahasında topla hareketler yapmamasını isteyen Güneş, Fenerbahçe karşısına Fabricio - Beck - Marcelo - Tosic - Adriano - Atiba - Oğuzhan - Quaresma - Tolgay - Cenk ve Aboubakar ile çıkmayı planlıyor.
 
 
YÖNETİM TAM KADRO KADIKÖY'DE OLACAK
 
 
Beşiktaş yönetimi takıma destek vermek için Kadıköy'de olacak.
 
 
Başkan olduğundan bu yana tüm derbilere giden Fikret Orman, Yönetim Kurulu ile beraber Kadıköy deplasmanına da gidecek ve karşılaşmayı yerinde takip edecek.
 
 
Başkan Fikret Orman ve yöneticiler bu akşam yapılacak idmana da gidip takıma moral desteği vermeyi de planlıyor.
 
 
TARAFTARLAR VODAFONE ARENA'DA TOPLANACAK
 
 
Bu sezon seyirci yasağının kaldırılmasından sonra deplasman maçlarına taraftar götürülmesi Fenerbahçe - Beşiktaş maçında da sürecek.
 
 
Beşiktaşlı taraftarlar İstanbul Emniyeti'nin aldığı güvenlik önlemlerine göre maç günü Vodafone Arena Stadı'nda toplanacak ve İ.E.T.T'nin tahsis edeceği otobüsler ile toplu halde Kadıköy'e gidecek.
 
 
GALİBİYETLERDE FENERBAHÇE ÜSTÜNLÜĞÜ 
 
 
Beşiktaş ile Fenerbahçe yarın akşam 341. kez karşı karşıya gelecek.
 
 
Daha önce oynanan 340 karşılaşmada Beşiktaş'ın 123, Fenerbahçe'nin 129 galibiyeti bulunurken 88 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı.
 
 
Siyah Beyazlıların 430 golüne Fenerbahçe 468 gol ile karşılık verdi.
 
 
BEŞİKTAŞ 11 YILDIR KADIKÖY GALİBİYETİNE HASRET
 
 
Siyah Beyazlılar Kadıköy'de 11 yıldır Fenerbahçe'yi yenemiyor. Sarı Lacivertlilere karşı Kadıköy'deki son galibiyetini 17 Nisan 2005'de oynanan maçta elde eden Siyah Beyazlılar sonraki 11 sezonda deplasmandan galibiyet çıkaramadı.
 
 
Unutulmaz maçlar arasına giren, Cordoba'nın kırmızı kart görüp Pancu'nun kaleye geçtiği ve Beşiktaş'ın 4-3 kazandığı maçtan sonra Beşiktaş deplasmandan galibiyet çıkaramadı.
 
 
Fenerbahçe ile Kadıköy'de oynadığı son 13 maçta 8 mağlubiyet alan Beşiktaş, 5 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı.
 
 
Kadıköy'de oynanan son karşılaşmayı Fenerbahçe, Volkan Şen ve Nani'nin golleri ile 2-0 kazanmıştı.
 
 
ALİ DANAŞ - İSTANBUL - DHA