Beşiktaşlılar İstanbul'a gönderildi

Bursa Emniyeti yaptığı açıklamayla Bursaspor - Beşiktaş maçını izlemek için Bursa'ya gelen siyah-beyazlı taraftarların kesinlikle şehre girmesine izin verilmeyeceğini duyurdu. Bunun üzerine siyah-beyazlılar İstanbul'a geri döndü.

Beşiktaşlılar İstanbula gönderildi
07 Mayıs 2011 Cumartesi 19:46 tarihinde eklendi, 1.256 kez okundu.

 

Atatürk Stadı önünde Siyah-beyazlı tarafarların giriş yapacağı noktada toplanan Bursaspor taraftarları polisle çatıştı ve ortalık savaş alanına döndü. Yeşil-beyazlı taraftarların stat önünde bekleyişini sürdürmesi ve Bursaspor-Beşiktaş maçının iptal edilmesi üzerine, Bursa Emniyeti ve İl Güvenlik Kurulu siyah-beyazlı taraftarları İstanbul'a geri gönderdi. Bursa'dan ayrılan Beşiktaş kafilesi ile siyah-beyazlı taraftarlar, Yalova'dan deniz yolu ile Gebze'ye hareket etti.
 
Yalova Topçular iskelesine ilk olarak, Bursa'nın Orhangazi ilçesi girişinden, İstanbul'a dönmek üzere yola çıkan 8 otobüsteki 400 Beşiktaş taraftarı ulaştı. Taraftarlar burada, Bursaspor ve Bursa Valisi Şahabettin Harput aleyhinde sloganlar attılar.
 
Polisin geniş güvenlik tedbirleri arasında 1 saat bekleyen taraftarlar, Beşiktaşlı futbolcu ve yöneticileri taşıyan 2 otobüsün de iskeleye gelmesiyle tezahürata başladılar. Kafileyi taşıyan otobüslerin önünü kesen taraftarlar, meşale yakarak takımları lehine slogan attılar. Taraftarlar bu sırada da Bursaspor ve Bursa Valisi aleyhine slogan atmayı sürdürdüler. Yalova polisi ve jandarma, bu sırada çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.
 
Beşiktaş kafilesi ve futbolcuları taşıyan 8 otobüs ayrı ayrı olarak 2 feribotla Gebze Eskihisar iskelesine gitmek üzere yola çıktı.
 
Öte yandan, Yalova Topçular-Gebze Eskihisar arasında çalışan “Galatasaray” adlı feribotun, “tedbir amacıyla” seferden çekildiği bildirildi.