"Beşiktaşlılığımı en iyi ben bilirim"

Nihat Kahveci, Türkiye ve İspanya’da futbol alt yapısı anlamında farklılıklar olduğunu belirterek, İspanya’da A takımlarda hangi sistemle çalışılıyorsa alt yapıda da aynı sistemde çalışıldığını söyledi. Beşiktaş’la ilgili de konuşan Nihat Kahveci, "Beşiktaşlılığımı en iyi ben bilirim.” dedi.

Beşiktaşlılığımı en iyi ben bilirim
02 Nisan 2013 Salı 12:57 tarihinde eklendi.

 

 
Beşiktaş’ın eski futbolcularından Nihat Kahveci, Türkiye ve İspanya’da futbol alt yapısı anlamında farklılıklar olduğunu belirterek, İspanya’da A takımlarda hangi sistemle çalışılıyorsa alt yapıda da aynı sistemde çalışıldığını söyledi. Beşiktaş’la ilgili de konuşan Nihat Kahveci, "Beşiktaşlılığımı en iyi ben bilirim.” dedi.
 
31 Mart'ta başlayan ve 4 Nisan'da son bulacak Vodafone Uluslararası Evrenseki Kupası için Antalya’da bulunan Villereal’in altyapı sorumlusu ve eski milli oyuncu Nihat Kahveci, basın mensuplarının sorularını cevapladı. 
 
Futbolda alt yapı anlamında Türkiye ile İspanya arasındaki farkların sorulması üzerine Nihat Kahveci, imkan açısından farklılıklar olduğunu dile getirerek, "Saha anlamında malzeme anlamında farklılıklar var; ama bu konuda Türkiye’de son zamanlarda gelişiyor." ifadesini kullandı.
 
Nihat Kahveci, Villereal’in A takımında hangi sistemle çalışılıyorsa alt yapısında da aynı sistemin üzerinde durulduğunu kaydederek, “Bu da şu anlama geliyo; alt yapıdan gelen bir futbolcu A takıma çıktığında nasıl davranması gerektiğini nasıl oynaması geretiğini biliyor.” diye konuştu.
 
FEDA HAKKINDA KONUŞMAYALIM DAYAK YERİZ
 
Eski takımı Beşiktaş’la ilgili konuşan Kahveci, siyah – beyazlı kulübün bu yıl sezona başlarken ‘Feda’ parolasıyla yola çıktığının hatırlatılması üzerine, espirili bir şekilde, “Feda hakkında konuşmayalım; dayak yeriz.” dedi.
 
Siyah - beyazlı tüm camiayı tebrik eden ve elde edilen bu başarıyı kimsenin tahmin etmediğini belirten Nihat Kahveci, Beşiktaş’ın sezona zorluklarla başladığını da belirterek sözlerine şöyle devam etti:
 
“Ben bütün camiayı tebrik ediyorum. Belki de hiç kimsenin beklemediği bir şekilde şu an ligde iyi durumda bulunuyorlar. Beşiktaş büyük bir camiadır. Forması sahaya çıksa ligi en kötü üçüncü, dördüncü bitirirler. Seneye inşallah daha güçlü bir Beşiktaş, daha büyük hedefleri olan ve Avrupa’da olacak bir Beşiktaş istiyorum. Belki şu an konuşuyorum diye bana kızan taraftarlar olabilir. Ne kadar kızarlarsa kızsınlar benim Beşiktaşlılığımı en iyi ben bilirim.”
 
GALATASARAY VE FENERBAHÇE'NİN BAŞARISI BENİ MUTLU EDİYOR
 
Vodafone Uluslararası Evrenseki Kupası’nın basın toplantısında da konuşan Kahveci, Galatasaray’ın Real Madrid’le Şampiyonlar Ligi’nde yapacakları maçla ilgili olarak, “Öncelikle Galatasaray’ın ve Fenerbahçe’nin Avrupa’daki başarılarına, Türk insanı olarak çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Yarın akşam da bence dünyanın en güzel stadında muhteşem bir futbol şöleni olacak.” ifadelerini kullandı.
 
Galatasaray’ın yarın akşam oynanacak maçtan sonra Türkiye’ye avantajlı bir şekilde döneceğine inandığını dile getiren Nihat, sözlerini şöyle tamamladı: 
 
“Ben şahsen seviniyorum o takımlara karşı oynamalarına, bu Türk futbolunun daha da ilerlediğini gösteriyor. Görüyoruz ki Galatasaray, yarın akşam Real Madrid karşısına korkmadan çıkıyor. Bu bir özgüvendir. Bu özgüven devam ettikçe milli takım bazında da dünya ile baş edeceğimize inanıyorum.”