Beşiktaş'ta 4. Dünya Hayvan Hakları Günü etkinliği

BEŞİKTAŞ ş Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Etiler'de bulunan Sanatçılar Parkı'nda sokak hayvanlarına ve hayvanların korunmasına dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenledi.

Beşiktaşta 4. Dünya Hayvan Hakları Günü etkinliği
04 Ekim 2015 Pazar 16:31 tarihinde eklendi.
BEŞİKTAŞ ş Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Etiler'de bulunan Sanatçılar Parkı'nda sokak hayvanlarına ve hayvanların korunmasına dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenledi. Hayvanseverlerin de evcil hayvanlarıyla katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik kapsamında sokak hayvanları parkta veteriner hekimler tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Hayvanseverlere belediye tarafından hayvanlarının bakımında kullanılacak ürünler takdim edilen etkinlikte, çocuklar bol bol evcil hayvanlarla oynadı.
 
 Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Bugün Dünya Hayvan Hakları, Hayvanları Koruma Günü. Hayvan dediğimiz şey hayatımızı çok etkiliyor. Beşiktaş insan kalitesinin eğitimli insanın çok yüksek olduğu bir yer. Dolayısıyla bize çok büyük iş düşüyor. Biz de yeni bir rehabilitasyon merkezi yapıyoruz. Sokak hayvanlarına ilişkin donanımlı bir merkez olacak. Hayvan hastanesi ve bakım merkezi projemiz de var. Tabi 5199 Sayılı Yasanın getirdiği sorumluluklar var. Bu sorumlulukları en iyi şekilde yerine getireceğiz. Duyarlılıklarımız anlatmak, paylaşmak, hayvanseverlerle süreci yönete bilmek açısından bir araya geliyoruz." dedi.
 
Etkinliğe katılan İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Aslan, "Sokaktaki dostlarımıza yardımcı olmak çok ihtiyacımız olan bir şey. Ülkemizde çok fazla sokak hayvanı var. Burada görüyoruz ki çocuklar hayvanlara çok meğilli. Biz onlara doğru bilgiyi verirsek onları bilinçlendirirsek gelecekte sokak hayvanları diye bir sorunumuzun kalmayacağını düşünüyorum" dedi.