Beşiktaş'ta Stoichkov sürprizi

Beşiktaş'ın teknik direktör arayışları tüm hızıyla sürerken gündeme süpriz bir isim geldi.

Beşiktaşta Stoichkov sürprizi
25 Mayıs 2012 Cuma 17:04 tarihinde eklendi, 1.218 kez okundu.

 

Futbolculuk döneminde Bercelona forması giyen ve başarılarıyla dünyaca ünlü futbolcular arasına giren, Bulgarların efsane oyuncusu Hristo Stoichkov, Beşiktaş'a önerildi.
 
Yönetimin, Stoichkov'la ilgili gelen bu teklifi değerlendirmeye aldığı öğrenildi.
 
ŞU ANDA LITEX LOVRECH''I ÇALIŞTIRIYOR
 
Şu anda Bulgaristan 1. Lig  ekiplerinden Litex Lovech'i çalıştıran Stoichkov, takımında mutlu olduğunu; ancak Türkiye'den gelecek teklifi elbette değerlendireceğini söyledi.
 
Radyospor'dan Özgür Sançar'ın sorularını yanıtlayan Stoichkov, "Şu anda Litex'i çalıştırıyorum. Buradaki durumumdan memnun, çok önemli uluslararasında alanda kendini kanıtlamış futbolcularım var; ancak önümüzdeki duruma elbette bakacağız" dedi.
 
BEŞİKTAŞ'TAN GELEBİLECEK TEKLİFİ ELBETTE DEĞERLENDİREBİLİRİM
 
Şu ana kadar Beşiktaş'tan kendisine doğrudan bir teklif gelmediğini belirten ünlü Bulgar futbol adamı, "Menajerim aracılığıyla bazı temaslar olabilir; ama ben direkt bir teklif almadım. Beşiktaş'tan teklif gelmedi. Ama başkan ya da yönetim nezninde bir teklif yapılırsa bunu elbette ki değerleririm. Türk futbolu çok iyi ve önemli bir durumda. Güçlü federasyonunun aldığı kararlardan dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Hayatta ne olacağı hiçbir zaman bilinmez. İstediğini bilen bir kulüple her zaman görüşülebilir" şeklinde konuştu.
 
TÜRKİYE'DE ÇALIŞMAK DA YAŞAMAK DA BENİM İÇİN ÇOK CAZİP; AMA ŞARTLARIN OLGUNLAŞMASI GEREKİR
 
Türkiye'de çok önemli bir futbol potansiyelinin olduğunu belirten Stoichkov, "Önemli futbolcular geliyor. Hatırı sayılır transfer ücretlerinden bahsediliyor. Yetetenekli teknik adamlar, futbolcular var. Büyük takımlar var. Bence Türkiye'den ileride de teknik direktörler dışırda görev alacaklar. Örneğin Fatih Terim, Türkiye'de bir efsane. Bunu tüm dünya biliyor. Tüm dünyanın bildiği ve özellikle de Avrupa'da bilenen bir lig olduğu için Türkiye'de çalışmayı elbette ki isterim; ama şartların olgunlaşması gerekir" dedi.
 
Stoichkov, ailesinin Türkiye'yi çok sevdiğini, eşinin ve çocuklarının sık sık Antalya ve İzmir'e tatile gittiklerini de belirterek, "Türkiye'yi çok seviyoruz. Türkiye'de yaşamak da güzel" diyerek sözlerini tamamladı.