Beşir Atalay, Vanlıların yeni yılını kutladı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yeni yılın ilk gününü Van'da geçirmek istediklerini belirterek, hem yürüyen çalışmaları gözden geçireceklerini hem de basını son çalışmalarla ilgili bilgilendireceklerini söyledi.

Beşir Atalay, Vanlıların yeni yılını kutladı
01 Ocak 2012 Pazar 13:48 tarihinde eklendi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, özel uçakla geldiği Ferit Melen Havaalanı'nda, Van Valisi Münir Karaloğlu ve öteki ilgililer tarafından karşılandı. 
    
Havaalanı çıkışında gazetecilerin ziyaretine ilişkin sorusu üzerine Beşir Atalay, basın mensupları ve Van'lıların yeni yılını kutladı. 
    
Yeni yılda, afetsiz, sağlıklı, huzurlu bir yıl dileyen Beşir Atalay, "Yeni yılın ilk gününü burada geçirmek istedik. Hem yürüyen çalışmaları gözden geçireceğiz hem de basınımızı son çalışmalarla ilgili bilgilendireceğiz. Değerli Valimiz ve milletvekillerimizle, vatandaşlarımızla bazı görüşmeler yapacağız. Şimdi buradan yeni kurulan Van merkezdeki konteyner kente gedeceğiz. Oradaki şartlara bir bakacağız. Sonra başlattığımız inşaatlar var. Onlar hızla yürüyor kışa rağmen, o inşaatlara bir bakacağız" diye konuştu. 
    
Van ve Erciş'teki çalışmalarla ilgili saat 15.00'te bir basın toplantısı düzenleyeceğini söyleyen Atalay, "Bundan sonra neler yapacağız onları da sizlerle paylaşacağım. Bugün vereceğimiz yeni haberler de var. Sizin vasıtanızla o haberlerimizi de inşallah vereceğiz" dedi. 
    
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay bir gazetecinin, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dün buradaydı. Bugün de karayoluyla Uludere'ye gitti. Fakat konvoyu yolda kaza geçirdi. CHP'den yapılan açıklamada, 'helikopterin tahsisi konusunda hükümetin devreye girerek, tahsisi engellediği' iddiasında bulunuldu. Bu konuda neler söylersiniz-" sorusu üzerine, "Hiç bilgim yok doğrusu. Kaza için üzüldük geçmiş olsun ama helikopterle ilgili konuda hiç haberim yok, şimdi onu da sizden duyuyorum" dedi. 
    
Beşir Atalay, daha sonra incelemelerde bulunmak üzere konteyner kente geçti.