Beyaz Saray ve Panetta'dan Kur'an özrü

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Afganistan'da Bagram Hava Üssü'nde çok sayıda Kur'an-ı Kerim ile dini içerikli materyallerin imha edilmesinden dolayı özür diledi.

Beyaz Saray ve Panettadan Kuran özrü
21 Şubat 2012 Salı 22:20 tarihinde eklendi.

Panetta, yaptığı yazılı açıklamada, bu sabah Afganistan Güvenlik ve Destek Gücü'nün (ISAF) komutanı Orgeneral John Allen'ın, Bagram Hava Üssü'nde çok sayıda Kur'an-ı Kerim ile dini içerikli materyallere uygunsuz muameleyi içeren son derece talihsiz olay hakkında kendisini bilgilendirdiğini belirterek, şöyle devam etti: 
    
''Orgeneral Allen ve ben, Afgan halkından özür diliyoruz ve bu davranışı en sert biçimde kınıyoruz. Bu eylemler, ABD ordusunun görüşlerini yansıtmaz. Afgan halkının dini teamüllerine, istisna olmaksızın hürmet ediyor ve saygı gösteriyoruz.'' 
    
Açıklamasında, Orgeneral Allen'ın Afgan hükümetiyle birlikte olayın soruşturulması için hızlı ve kararlı biçimde harekete geçmesini desteklediğini belirten Panetta, ''Bu olayın tekrar meydana gelmemesi için tüm gerekli adımları attığımızdan emin olmak adına soruşturmanın nihai sonuçlarını dikkatle gözden geçireceğim'' ifadesini kullandı.

Beyaz Saray da özür diledi

Afganistan'da Bagram Hava Üssü'nde çok sayıda Kur'an-ı Kerim ile dini içerikli materyallerin imha edilmesiyle ilgili olarak Belaz Saray'dan da özür geldi. 
    
Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, günlük basın brifinginde, konuyu yakından takip ettiklerini ve hem ABD Savunma Bakanı Leon Panetta hem de ISAF Komutanı Orgeneral John Allen'ın bu sabah sözkonusu olayla ilgili açıklamalarda bulunduğunu belirterek, ''Onların söylediğini tekrar edebilirim; Afgan halkından özür diliyoruz ve bu davranışı en sert biçimde kınıyoruz'' dedi. 
    
Yaşananların, ABD ordusunun Afgan halkının dini teamüllerine büyük saygısını yansıtmayan son derece talihsiz bir olay olduğunu ifade eden Carney, ''Ordumuz, bu kasıtsız eylemden ötürü özür diledi ve ISAF, tam olarak neler olduğunu anlamak ve bu gibi olayların bir daha tekrarlanmamasını sağlamak için bir soruşturma başlattı'' diye konuştu. 
    
Carney, olayın nasıl meydana geldiğiyle ilgili daha fazla detayın Savunma Bakanlığı ya da ISAF yetkililerine sorulması gerektiğini belirtti.