Beyaz TV'ye Selvi Kılıçdaroğlu cezası

RTÜK, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile kızının, "Yatla sefa sürdükleri" iddiasını haberleştiren Beyaz TV'ye "Yalan haber" cezası verildi. RTÜK, iddiaların CHP tarafından yalanlanmasına karşın haberin verilmesini yayıncılık ilkesine aykırı buldu.

Beyaz TVye Selvi Kılıçdaroğlu cezası
02 Ekim 2015 Cuma 14:48 tarihinde eklendi.
RTÜK, Beyaz TV’deki “Moderatör” adlı programda verilen, “Selvi Kılıçdaroğlu fena yakalandı”, “Milletvekili karşılığı daire iddiası”, “Selvi Hanım’a lüks yatta teşekkür turu” şeklinde sunulan haberi inceledi. Haberde, CHP’nin iddiaları yalanlayan açıklamasına da gönderme yapılarak, “Eğer Selvi Kılıçdaroğlu orada değilse biz buradan özürü bir borç biliriz, kendisine benzettiğimiz kişiden dolayı. Ama Zeynep Kılıçdaroğlu neredeydi? Kılıçdaroğlu’nun damadı neredeydi? Esrarengiz konuklar kim?” ifadelerine yer verildi.
 
YALAN HABER
 
Sözcü gazetesinin haberine göre; RTÜK değerlendirmesinde, “Her ne kadar özür dilemiş olsa da, haberin gerçekleri yansıtmadığı ortaya çıkmış olduğundan, ilgili haberin ‘Moderatör’ isimli haber bülteninde verilmesi suretiyle doğruluğundan emin olunmaksızın bir yayın yapıldığı izlenimi edinilmiştir’’ denildi.
RTÜK, bu haberden dolayı Beyaz TV’ye, RTÜK Yasası’nın, “Soruşturulması basın meslek ilkeleri çerçevesinde mümkün olan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğundan emin olmaksızın yayınlanamaz” ilkesi çerçevesinde uyarı cezası verdi.