Beykoz Belediyesi mezarlıkları satıyor mu?

Beykoz Belediyesi, borçlarından kurtulmak için camileri elden çıkarmakla yetinmedi

Beykoz Belediyesi mezarlıkları satıyor mu?
12 Mart 2013 Salı 10:02 tarihinde eklendi, 1.972 kez okundu.

İstanbul’daki ilçe belediyeleri, borçlarından kurtulmak için camilerden sonra mezarlıkları da elden çıkarmaya başladı. Beykoz Belediyesi’nin Rüzgârlıbahçe Mezarlığı’nı 538 bin 300 lira bedelle İBB’ye devrettiği ortaya çıktı.

 
Cumhuriyet’in haberine göre; Beykoz Belediye Meclisi 9 Mart 2012 tarihli oturumunda, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün belediyeye ait 18 taşınmazın Kıymet Takdir Komisyonu’nca belirlenecek bedel üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne satılmasına ilişkin teklifini görüştü. 
 
Oturumda CHP grubunun ret oylarına karşın teklif aynen kabul edildi. 24 Nisan 2012 tarihinde de encümen kararı ile çoğunluğu Çubuklu Mahallesi’nde bulunan 18 parselin Kıymet Takdir Komisyonu’nun belirlediği bedellere göre toplam 40 milyon 247 bin 130 lira karşılığında İBB’ye satışının yapılmasına karar verdi. 
 
Taşınmazlar arasında 3 parselin durumu oldukça dikkat çekici. Beykoz Çubuklu Mahallesi’ndeki 184 ada 30 parseldeki 769 metrekare yüzölçümlü taşınmaz fiilen Kavacık Rüzgarlıbahçe Mezarlığı olarak kullanılıyor. 
 
Anadolukavağı’nda 391 ada 12 parselde yer alan 5 bin 908 metrekare yüzölçüme sahip alanın ise bir kısmı mezarlık. Söz konusu parselin satış bedeli de 4 milyon 135 bin 600 lira. 
 
Diğer dikkat çeken parsel Çubuklu Mahallesi 824 ada 15 numaraları parseldeki akaryakıt tesis ve ticaret alanı. Taşınmazın yüzölçümü 7 bin 670 metrekare, biçilen değer de 26 milyon 845 bin lira. 
 
Beykoz Belediyesi, borçlarına karşılık tarihi Anadolu Hisarı’nın da içinde yer aldığı parselleri metrekaresi bin liradan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devretmiş, toplam 1 milyon 436 bin 650 liralık borcunu sildirmişti. Karar belediyenin CHP’li Meclis Üyesi Halit Kılıç tarafından yargıya taşınmıştı.
 
CAMİ SATIŞLARI
 
AK Partilili Üsküdar Belediyesi vergi borcuna karşılık mülkiyetindeki dört camiyi hazineye devretmişti. Sancaktepe Belediyesi, borç batağından kurtulmak için 6 camiyi, bir sağlık merkezini ve bir okulu hazineye devretme kararı almıştı. Güngören Belediyesi’ne tescilli, üzerinde cami bulunan 6 adet taşınmaz da vergi borçlarına karşılık Hazine’ye devredildi.