Beykoz'da yangın paniği

Beykoz'da, fundalık alanda başlayan yangın mahalle sakinlerine zor anlar yaşattı

Beykozda yangın paniği
24 Temmuz 2013 Çarşamba 16:18 tarihinde eklendi.

Bazı evlerin yanma tehlikesi geçirdiği yangına, bölgedeki inşaat işçileri ile vatandaşlar da müdahale etti. İtfaiye ekipleri karadan, helikopterler de havadan yangını söndürmek için yoğun çaba sarf etti.

Korku ve paniğe neden olan yangın Anadolu Hisari Şeker Çıkmazı Sokak'taki fundalık alanda başladı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın bölgedeki evlere doğru ilerleyince büyük panik yaşandı. Mahalle sakinleri can havliyle dışarıya çıkarak evlerini alevlerden korumaya çalıştı. Bazı vatandaşlar uzattıkları hortumlarla alevlerin önünü kesmeye çalıştı. İtfaiye ekipleri engebeli arazı nedeniyle yangın mahalline ulaşmakta zorlandı. Bunun üzerine vatandaşlar, kazma ve küreklerle yangının önünü kesmeye çalıştı. Kadın ve çocukların da katıldığı söndürme çalışmaları dakikalarca sürdü. Bölgedeki bir inşaatta çalışan onlarca işçi de mahalle sakinlerinin yardımına koşarak alevlere müdahale etti.

Bir söndürme helikopteri de havadan yangına müdahale etti. Çevredeki evler vatandaşların yoğun çabaları sonucu yanmaktan son anda kurtarıldı. İtfaiyenin yangına müdahale etmekte geç kaldığını söyleyen bazı vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Polis, yangının çıkış sebebi ile ilgili inceleme başlattı.


CİHAN