Beyoğlu imar planı iptal

İstanbul 10’uncu İdare Mahkemesi, Beyoğlu Koruma Uygulama ve Beyoğlu Nazım İmar planlarını iptal etti.

Beyoğlu imar planı iptal
24 Aralık 2013 Salı 19:40 tarihinde eklendi.
Karar, Taksim Meydanı'ndaki sular idaresinin arka tarafına inşa edilecek cami ve Galatasaray'a katlı otopark projesi durdurulacak.

İstanbul 10’uncu İdare Mahkemesi, birçok projenin dayanak noktası olan Beyoğlu Koruma Uygulama ve Beyoğlu Nazım İmar planlarını iptal etti. Karar, Taksim’e cami ve Galatasaray'a katlı otopark projelerinin durdurulması anlamına geliyor.
 
İptal kararını oy birliğiyle alan mahkemenin gerekçesi; korumaya muhtaç alanların, planlar yüzünden koruma kapsamı dışına çıkarılması.
 
Kararda, her iki planın bütünsellikten uzak ve bölgenin özelliklerini yeterince gözetilmeden hazırlandığı vurgusu da yapılıyor.
 
İptal kararı, Taksim Meydanı'ndaki ulaşım projesi ve Tarlabaşı’ndaki yenileme çalışmalarını etkilemeyecek. Ancak Taksim Meydanı'ndaki sular idaresinin arka tarafına inşa edilecek cami ve Galatasaray Lisesi'nin yan tarafına yapılacak katlı otopark projesi, planın iptali yüzünden durdurulacak.
 
Beyoğlu Belediyesi 6 ay içinde, gerekçeli karardaki itirazlar dikkate alarak yeni bir plan yapmak zorunda. Yeni plan tamamlanana kadar, Beyoğlu’ndaki imar hareketleri, kurulların onayıyla ‘geçici yapılaşma koşulu’yla yürütülecek.

NTV