Beyoğlu'nda 'başkaldırıyoruz' yürüyüşü

Beyoğlu Tünel'de toplanan "Devrimci Liseliler" üyesi yaklaşık 100 kişi, geçtiğimiz günlerde Antalya'da toplanan 19. Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararları protesto etmek için "Maskeleri takıyoruz başkaldırıyoruz" başlıklı bir eylem gerçekleştirdi.

Beyoğlunda başkaldırıyoruz yürüyüşü
20 Aralık 2014 Cumartesi 19:40 tarihinde eklendi.
Polisin izin vermemesi üzerine yanlarında getirdikleri "V for Vandetta" maskelerini yüzlerine takmayan, ancak ellerinde taşıyan grup, "Anadilde eğitim", "Parasız eğitim", "Zorunlu din dersleri istemiyoruz" sloganları eşliğinde Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçtiler.
 
"'BAŞKALDIRIYORUZ' HARFLERİNİ TAŞIYARAK YÜRÜDÜLER"
 
Her harfini bir kişinin taşıdığı 'Başkaldırıyoruz' yazısı ile yürüyen öğrenciler,  kısa bir süre için İstiklal Caddesi üzerinde oturma eylemi de yaptılar. Ardından tekrar yürüyüşe geçen öğrenciler, Galatasaray Meydanı'na geldiklerinde bir basın açıklaması yaptılar.
 
"ŞURANIN KARARLARINI TANIMIYORUZ"
 
Öğrenciler adına yapılan açıklamayı Su Nayır okudu. Yazılı açıklamayı okuyan Nayır,  "Hiçbir demokratik usul işletilmediği gibi eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitime dair tek bir sözün dahi önemsenmediği bu şuranın kararlarını tanımıyoruz" dedi.
 
Şurada alınan kararlardan geri dönülmesi gerektiğini söyleyen Nayır, "Pedagojiye ve bilime aykırı her öneri gündem dışı tutulmalıdır" dedi. Öğrenciler, açıklamanın ardından sessizce dağıldılar.